vineri, 12 februarie 2021

CONTRACȚIE SAU RELAXARE?

 


   Odata cu apropierea de faza exacta a careului Saturn-Uranus, aspect astral care se va implini pe 17 februarie, dar care va actiona pana la final de 2022, m-am gandit ca ar fi bine primite cateva informatii.

   Acest careu face parte dintr-un ciclu sinodic planetar mult mai lung, amplu si complex, care a inceput undeva in anul 1988, atunci cand Saturn s-a intalnit cu Uranus pe teritoriul Sagetatorului la un grad karmic de final. Durata ciclului este de 45 de ani, ceea ce inseamna ca sfarsitul sau va fi in 2032, odata cu o noua intalnire a celor doua astre pe teritoriul Gemenilor.

   Careul de acum este deci o etapa, iar evenimentele ce se vor petrece anul acesta vor influenta istoria omenirii pana in 2032, pregatind terenul noului ciclu.

   Harta momentului intalnirii dintre Saturn si Uranus e graficul de baza pentru studiul astrologic al celor doua, indicand cu claritate principalele caracteristici si evolutii.

   Pentru ca nu era suficienta intalnirea a doua planete lente, colective, sociale, de generatii, c-asa-i in viata, la vremea formarii conjunctiei (13 februarie 1988)impulsiona din plin si Marte, si Luna, ambele aflate la randul lor in Sagetator. Toate indicau schimbarile ce aveau sa vina in anii urmatori, dar si violenta, rapiditatea si neprevazutul lor, cu efect asupra populatiei.-imediat anul urmator, 1989, va sugereaza ceva?Se astepta cineva la ce avea sa urmeze ,si cum avea sa urmeze?

   Apoi, in perioada 2007-2012 ne-am aflat la jumatatea acestui ciclu, iarasi ani importanti, ani in care a avut loc marea criza mondiala financiara.

   Urmeaza vremurile pe care le simtim acum in direct, cand tot ce sugera Sagetatorul unde a inceput ciclul trebuie reformat sau schimbat...adica relatia cu strainatatea, granitele, legile, sistemul de educatie, teoriile in care credeam, perceptiile de a vedea lumea, sportul, religia,etc. Deci, cam tot ce s-a propus ca forma de capitalism in perioada 88-89-90 .Si cam asta se petrece.

   Revenind la etapa de careu Saturn-Uranus, va avea anul acesta 3 faze mai stranse(datorita retrogradarii planetelor), iar ele sunt acum, apoi in iunie, apoi in decembrie. Ultima faza va fi undeva prin octombrie 2022 cand, chiar daca nu va fi perfect aspectul, el se va resimti.

   Pentru ca e-n joc Uranus, astrul surprizelor, mi-e greu sa presupun cu exactitate ce fel de evenimente vin. Pot face insa ceva scenarii si, ma pot gandi la colaps  economic,falimente, la masuri dure, de austeritate pe buzunarul oamenilor, la manifestatii, proteste si revolte( de fapt aerul se simte deja si la noi ), nu exclud terorismul sau accidentele colective, inclusiv industriale, fenomenele naturale extreme(apropos ,ex. schimbarile rapide de temperaturi la noi!), restrangerea de libertati inclusiv pe retelele de internet sau unificarea oamenilor acolo, perturbari ale aparatelor ce apartin noii tehnologii, presiuni politice sau sociale.  Asadar, pe de-o parte structurile statului au pornit sa caute metode pentru mai mult control, iar pe de alta parte, furia si revolta cetatenilor devine din ce in ce mai mare si mai vocala. Posibil ca in anumite colturi ale lumii, presiunea sa fie enorma pe alegerea intre o forma de supunere prin frica pana la sclavie, si libertatea obtinuta prin masive manifestatii in strada.

   Ideala ar fi moderatia, gasirea de echilibru intre ce trebuie schimbat si ce trebuie sa ramana, acceptarea fara temeri a ceea ce nu se poate gestiona -asta in timp ce cautam oportunitati de iesire din impas, stabilirea de tinte in concordanta cu realitatea,evitarea haosului, lupta pentru libertati bine intelese, caci si acelea trebuie sa aiba niste reguli si niste structuri pentru a construi ceva durabil.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu