sâmbătă, 19 decembrie 2020

ZORI IN ZARE-3

 


   In ideea ca ati citit deja primele doua articole pe care vi le-am scris datile trecute,va reamintesc faptul ca incheiam episodul anterior cu intrebarea-Ce facem de acum incolo?-incep episodul acesta cu aceeasi intrebare...dar si cu astroanalizele mele, cu previziunile mele, cu sfaturi la care merita macar sa va ganditi.

   Cand spun Varsator, spun de fapt Viitor,Vizionar, spun Schimbare, spun Reformare, Revolutie, spun-Unicitate, spun-Eliberare, spun Umanitate, spun Colectivitate, spun Egalitate , spun de fapt multe tare de tot...Dar din toate, extrag ideea principala, Noul e la usa ,o tine cu piciorul, e mai puternic decat individul, caci el e multimea, e constiinta colectiva ...deci nu mai e cale de intors de pentru urmatoarele decenii..dar ce vorbesc eu acolo? ..pentru urmatoarele 2 secole cat va dura energia Aerului...

   Asadar, Varsatorul progresist devine aglomerat si incepe sa-si faca simtita prezenta,caci nu se aglomereaza doar cu planete rapide si personale, ci cu astrele cele mai semnificative pentru intreaga societate..Jupiter si Saturn. Sa ne asteptam atunci la abolirea de legi si aparitia altora noi, la noi reguli si strategii,la noi moduri de gandire,la noi ideologii, la noi tipuri de conducatori, caci schimbarile politice,economice, financiare  si de mediu vor impune asta si vor urma vibratia Varsatorului, una bazata pe justitia sociala si drepturile oamenilor, nu ale unui individ,ci ale grupurilor si comunitatilor, cu constructie si interconectare de retele.

   De cate ori isi dau mana cele doua astre, cu principii si tendinte in antiteza, lumea se confrunta cu perioada de criza...criza de putere, de politica, sociala, de finante si economie.Avem dovada privind prin prisma lui 2020. Pentru ca locul de intalnire este Varsatorul, asta dupa ce si-au tot aruncat ocheade in Capricorn, mi-e clar ca  primele picate au fost si in continuare vor fi toate cele mai traditionaliste, mai dogmatice si mai conservatoare minti, planuri, baze, structuri,nativii cei mai mari opozanti ai schimbarii,cei mai orientati spre sfera materiala a vietii, cei mai implicati in vechiul sistem si care au beneficiat mult si inechitabil de pe urma lui, tot la ce nu s-a mai adus imbunatatire si noutate de mult timp, tot ce s-a tarat pur si simplu in virtutea inertiei pe principiul-merge si asa!  Si pentru ca lumea a preferat sa bata pasul pe loc, desi stia bine ca totul scartaie, dar fiecare a manifestat egoism, comoditate , individualism si reticenta  la schimbare, atunci, prin prisma a ceea ce s-a petrecut mai deunazi, si va continua inca, totul s-a dat peste cap si a fost bulversat. Scopul major al evenimentelor care au rasturnat ceea ce am crezut si am stiut despre lume, este acela de a opri si a da la casat motorul de functionare al societatii ,caci e obosit ,prea vechi, aproape nefunctional, si inlocuirea acestuia cu unul nou, construit pe alte principii. Asta inseamna apusul erei bazata pe materialism, individualism...adica apusul Capitalismului mondial, al marii democratii la care s-a ajuns(!!!) ...Se anunta  ivirea zorilor unei altfel de ordini mondiale, axata cred eu mai curand pe colectivitate si socialism, pe eliminarea marilor decalaje intre clasele sociale...insa un socialism nu asa cum il stim de la istorie si unii l-am trait candva, ci unul care se va dezvolta pe reguli total diferite, nebanuite si necunoscute la acest moment. Pana atunci mai avem, caci procesul e lent, se intinde pe  ani multi, iar deocamdata va trebui sa invatam lectiile lui Jupiter si ale lui Saturn in Varsator.

   Saturn inseamna structura, restrangerea, contractia, controlul, managementul si limitele ( inclusiv granitele ,la propriu si la figurat).Este planeta conducatoare a Capricornului, dar si a Varsatorului, exact al semnului pe care abia l-a parasit si al celui in care abia a intrat. Ca urmare, energia si forta sa sunt de necontestat, si intr-o zodie, si in alta, de mai bine de doi ani ,si inca niste ani de acum incolo.

   In Capricorn, pe Saturn nimic nu l-a impiedicat sa isi stabileasca regulile, sa dea putere acelora care au detinut-o pana acum si au condus exact dupa aceleasi principii ca-n ultimii zeci de ani, si sa ne oblige pe toti sa jucam dupa cum s-a cantat...La fel, chiar daca regulile lui vor fi ceva mai aerisite in Varsator, va continua sa dicteze si sa-si managerieze controlul dupa cum stie el mai bine si mai bine, dar sub alt stindard, alt mod, alt stil si poate chiar sub oamenii care-au inteles deja nevoia de schimbare. Se va construi probabil pana in 2023 noua fundatie de baza a viitoarei societati progresiste. Doar ca, in tot acest rastimp, reminiscentele continua sa isi spuna cuvantul, caci Pluto a ramas ostean de straja energiilor capricorniene, cu forta lui de reprezentant interlop,  distrugator, manipulator si greu luptator in politica.

   In 2020 Saturn a facut o mini-incursiune de cateva luni in Varsator, incepand cu martie. A fost asa, ca o repetitie pentru serbarea urmatorilor ani. Amintiti-va ca lunile au fost marcate de mari restrictii aplicate exact in ciuda Varsatorului si a ce inseamna el...libertate...restrictii care au cuprins lumea intreaga. Si ne-am regasit noi atunci, cu totii, in niste situatii pe care niciodata nimeni nu le-a trait. Iar ca sa ne continuam activitatile obligatorii, mai ales cele de munca, am adoptat ceva din stilurile varsatoriene.. ...online...grupuri...retele sociale...noua tehnologie....monede virtuale si plati online....trecand peste faptul ca ne-a prins absolut pe toti complet nepregatiti.

   Privind in urma la evolutia unei astfel de stari, desi mi-e greu sa accept si sa o spun, tare cred ca restrictiile si controlul vor continua inca ceva timp ,si ele vor cuprinde o sfera larga din tot ceea ce inseamna dorintele sau sectoarele de tip Varsator! Nu vor avea continuitate pe intreaga sedere a lui Saturn in aceasta zodie, caci pana in primavara lui 2023 vor alterna libertatile cu restrictiile, eliberarile cu incarcerarile.... Iar noi, vrem nu vrem, vom fi siliti sa ne adaptam, sa ne reconstruim conform acestei noi realitati....Virtualizarea lumii continua....la fel si schimbarea acestei societati de consum.

   Si nu uitati, indiferent in ce zodie s-ar afla, Saturn este Profesorul, Saturn este Karma, Saturn vrea ordine in lucruri, vrea disciplina, vrea efort, rezistenta, profesionalism  si asumare a responsabilitatilor! Vine cu pedepse pentru cei care au gresit ciclic sau persista in eroare, dar si  cu recompense pentru ceilalti.....Oricum, astrul aduce provocari tuturor...pentru a forta reformarea si adaptarea...

  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu