duminică, 13 decembrie 2020

ZORI IN ZARE-1

 


   Despre efectele  eclipsei de maine,14 decembrie, ati citit cu siguranta in analize ale colegilor mei astrologi, asa ca nu are sens sa mai dezvolt si eu acum subiectul mai mult decat am spus in ultima vreme pe pagina oficiala de facebook...Si totusi, ca sa fiu in ton cu graficul hartii ei, reamintesc faptul ca are loc in zodia Sagetator, cu Mercur acolo si activand Nodul Sud lunar(Trecutul din Axa Destinului).De aceea, mi-am propus sa scot la suprafata informatii care cu siguranta unora nu or sa le convina, altii vor fi neincrezatori, dar exista si aceia care cred in previziunile mele si cauta sa transforme in viata lor ceea ce se poate transforma in bine, in sensul sa reuseasca sa integreze si sa se adapteze constructiv la energiile care vor veni.

   V-am tot promis ca va fac o radiografie a urmatorilor ani(inclusiv o incursiune in 2021), bazata pe analiza Marii Intalniri dintre Saturn si Jupiter in Varsator. Sunt enorm de multe informatii si variante surprinzatoare despre ce s-ar putea petrece in urmatorii 20 de ani, incat mi-ar fi imposibil sa le cuprind pe toate...dar tenta generala si indicatiile despre acel Incotro? ,vi le pot oferi in cateva episoade pe blog, incepand cu acesta.

   De ce se numeste Marea Intalnire aceasta conjunctie? In primul rand, pentru ca aceste doua planete sunt cele mai mari(din sistemul nostru solar), vizibile cu ochiul liber. In al doilea rand, pentru ca sunt reprezentative pentru modul de functionare al societatii, iar  energia lor este egala, are aceeasi putere de a actiona. Principiile lor insa difera, ba chiar putem afirma ca-s in opozitie...una extinde( Jupiter), alta contracta(Saturn)...dar nu se poate una fara alta...nu te poti extinde spre zare fara limite, nu te poti intinde ca o guma de mestecat, fara sa nu-ti pocneasca pielea la un moment dat....Ele trebuie sa lucreze impreuna....una sa elaboreze ,implicit sa gandeasca legi(Jupiter), alta sa urmareasca aplicabilitatea lor. Eheee! Sa vedem daca, si cum ar putea ele sa ajunga la un consens in Varsator!

   Inceputul unui ciclu planetar indica plantarea de noi seminte pentru ceea ce va creste in perioada urmatoare....dar inainte de plantare, primeaza confuzia caci nu prea stii ce anume sa plantezi si nici cum sa pregatesti solul pentru asta....Punctul de maxim al evolutiei se va vedea in perioada opozitiei celor 2 astre, iar in acest caz, peste vreo 10 ani. Zodia in care se formeaza noul ciclu indica modul in care ar trebui actionat. Pana acum, de cateva sute de ani, conjunctia Jupiter-Saturn s-a tot format pe semne de Pamant...a avut ea una-doua incursiuni pe semne de Aer, dar ele nu au fost constante, ci doar premergatoare la ceea ce va veni in urmatoarele 200 de ani, caci de acum inainte, intalnirea celor doua planete va tot activa din 20 in 20 ani semnele de Aer( Varsator,Gemeni,Balanta).

   Importanta Intalnirii de acum, pe langa tot ceea ce a pornit in 2020 ,cu inca 2 noi cicluri activate( Saturn -Pluto-cu durata de aprox.38 ani, si Jupiter-Pluto-cu durata de 13 ani),  e cu atat mai mare cu cat ea se produce in ziua solstitiului de iarna, alt moment important pentru studiul astrologic al natiunilor in astrologia mundana-mondiala. 

   Directionarea umanitatii spre viata materiala, pe fondul semnelor de Pamant, se pare ca a atins nu doar maximul(asta a facut-o de multi ani), ci deja degradarea suprema....iar asta am simtit cu totii cel mai acut anul acesta.....Se impune scrierea unei noi file de istorie. Marea Conjunctie acum pe Varsator sugereaza asta...Problema e ca se formeaza pe gradul zero, ori gradul zero este confuz, iar noi cu un picior in materialismul si individualismul trecutului si cu unul in aer, spre zona necunoscutului si surprinzatorului varsatorian...e ca si cum am urcat in varful muntelui, cu echipamentul deja stiut in rucsac , si in spatele nostru s-a inchis drumul....in fata noastra e un hau care ne desparte de singura cale pe care putem merge, iar ca sa inaintam, va trebui sa tragem aer in piept si sa ne incumetam sa facem saritura...nu inainte de a ne cauta in buzunare, in rucsac, de a privi in jur,de a improviza, si a lua cu noi un minim de lucruri, credinte, judecati, experiente, parghii, franghii, care sa ne sustina daca ne aluneca piciorul pe buza prapastiei....Cand vom avea curajul sa facem asta, depinde de fiecare...cu cat acceptam schimbarile si cautam sa gasim metode de descurcare prin zorii noii realitati, cu atat mai bine nu ne trece viata degeaba, si nici nu ramanem fara vlaga pe loc...Asta nu inseamna ca peste ani, privind inapoi, nu vom zari acolo si corpurile mumificate si pietrificate ale acelora care nu au avut curajul sau au refuzat pur si simplu sa accepte inaintarea...Asta nu inseamna ca pe fundul haului despre care spuneam, nu vor fi si corpurile izbite ale acelora care s-au aruncat cu ochii inchisi,fara o minima precautie, fara o minima strategie, fara macar o umbrela pe post de parasuta in caz de urgenta, fara sa inteleaga de fapt nimic din ce se intampla cu ei si cu lumea din jur.... Istoria umanitatii, timpul si ciclul vietii oricum nu ne asteapta, si-n loc nu le putem opri.

   2020 a fost anul in care Jupiter si Saturn si-au tot dat tarcoale in Capricorn. Insa de fapt mana nu si-au dat-o deloc, ci si-o vor da in aceste zile, intr-un cu totul si cu totul alt loc decat s-a crezut ca se va intampla. In Capricorn, rolul lor a fost altul, cumva impus si de prezenta lui Pluto, dar si de rigiditatea lui Saturn acolo sau de blocarea optimismului jupiterian intr-o zodie atat de restrictiva. Rolul  a fost de descompunere a unor vechi structuri de putere...se cunoaste ambitia Capricornului de a atinge maximul de functie, dominatie si putere!!! Si s-a petrecut ce s-a petrecut, incat s-a pus greu la incercare capacitatea guvernelor de a manageria evenimentele,metodele politicului si ale celor care conduc tarile, scotand in acelasi timp la iveala franturi de adevar din puterea de manipulare a celor care de fapt conduc sau vor sa conduca lumea.......iar pe noi,oamenii de rand, ne-a zguduit din temelii nu doar prin boala fizica ce a agravat uzura si sensibilitati ale organismului deja existente, ci mai ales prin teroare si frica, prin presiune psihologica.

   PS-Imi voi continua analizele si propria-mi viziune despre lume,dar si despre directia ce s-ar impune, inclusiv pentru Romania, intr-un episod urmator. Asadar, daca v-am starnit interesul, ramaneti aproape de blogul meu( va puteti inscrie cu mail-ul!), de pagina mea de facebook( va puteti abona la ea activand butoanele virtuale pentru asta!)!!



4 comentarii:

  1. Frumoasa analiza, Lorina Alice! Eu nu am rabdare pt asa ceva dar te admir pe tine pentru tot ce faci, chiar daca, uneori, esti cam pesimista in previziuni (sau iei doar partea aceea in calcul :)). Mult spor in cele bune sa ai in continuare. Te imbratisez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici vorba de pesimism!...ci iau in calcul si atentionez doar asupra a ceea ce trebuie prelucrat pentru a traversa mai usor momentele

      Ștergere
  2. Viziunea este super... astept cu nerabdare continuarea!!

    RăspundețiȘtergere