marți, 5 ianuarie 2016

Lungul dans al dorintei de control


   Incepand cu 3 ianuarie,razboinicul cosmic Marte si-a facut intrarea in zona umeda a Scorpionului pe care de altfel o si conduce,alaturi de Pluto.Ajungerea lui in aceasta zodie a secretelor, ocultismului,mortii si regenerarii ar fi fost resimtita ca o explozie linistita dar eliberatoare dupa frictiunile si tensiunile relatiilor pe care le exprima Balanta mai zilele trecute.Spun "ar fi fost resimtita",deoarece lucrurile nu vor sta intocmai,data fiind retrogradarea ce vine.
  Scorpionul este un semn crud si nemilos,dar in acelasi timp un animal ciudat si sofisticat,cu multa autoritate asupra instinctelor primare ale nasterii si mortii,ale sexualitatii si psihanalizei.Iar daca punem lucrurile cap la cap,vom avea un intreg tablou de energizare a straturilor inconstientului,dobandind curajul si forta de a patrunde adanc in subteran,de a ancheta acele taramuri ascunse pana la cel mai intim nivel,pentru a scoate la suprafata toate procesele radicale de creatie si distrugere ascunse in ultima vreme,cu scopul reinnoirii.
  Desi Scorpionul va reaprinde scanteia de foc a planetei,ii va tempera totusi agresivitatea,inlocuind-o cu strategia. Pentru ca e o planeta a curajului si a dorintei de afirmare,e posibil ca activitatile noastre sa fie indreptate spre actiuni deliberate de amputare a unui rau,iar pionieratele sa ne conduca de aceasta data spre taramuri obscure.
 Stim ca Scorpionul e un semn fix,perseverent si determinat.Pe de alta parte,guvernatorul prim care-l conduce este Pluto,un astru cu energie extrema.Nu-i exclus ca ceea ce vom traversa pana in prima saptamana de martie  si apoi in perioada 28 mai-2 august ,sa aiba o rezonanta profunda,premeditata, cu consecinte radicale.Ceva ce nu se doreste a fi vindecat cu de la noi putere,va fi dat la o parte cu forta de evenimente din exterior.Cale de mijloc nu prea va exista si nicio piatra nu va fi lasata neintoarsa in acel sector de astrograma stapanit de zodie....pe care fiecare il avem.Tendintele vremurilor vor fi acelea de a ascuti instinctul de supravietuire pentru unii si dorinta de control pentru altii,iar consecintele depind de actiunile fiecaruia. Ele vor fi cu atat mai grave cu cat nu vor vrea in inteleaga si sa accepte lectiile pe care Marte le va oferi,cel putin in lunile retrogradarii.Atunci,greselile care se vor face din 18 februarie pana in 17 aprilie isi vor "cere drepturile" mai apoi,iar noile planuri facute se pot intoarce impotriva celui care le-a initiat.
   Cum universul stie sa echilibreze energiile,vom avea si potential de vindecare pe parcursul acestor luni.Unul ar fi trigonul Marte-Neptun,din 14-28 ianuarie,iar altul va fi acela Marte-Chiron,din perioada 30 ianuarie-22 februarie. 
  Va sugerez precautie insa intre 23 ianuarie si 13 februarie cand,desi Marte e bine sustinut de Pluto,pe fondul unei tensiuni cu Soarele,a inconjunctiei cu Uranus,dar si al careului Pluto-Uranus,orice actiune izvorata din mandrie,aroganta,gelozie, suspiciune,obsesie,resentimente ori razbunare,ar putea aduce consecinte neasteptat de dure si crude,pentru ca sacrificiul si puterea de distrugere a unora vor fi duse la extrem ca sa-si atinga telul,ridicand nivelul ostilitatilor. Cu precadere tot in aceasta perioada aveti grija la corpul fizic,la sanatate si imprudente la drum ori la sala de gimnastica,la acte de viol, incendii,explozii sau manuirea armelor de foc! Prudenta si in zilele 17-21 iunie,10-18 iulie,inclusiv daca mergeti la mare sau strand!
  E posibil sa creasca numarul de divorturi daca legaturile se bazau doar pe obligatii sociale sau in afara casniciei exista si a terta persoana, sa se ridice nivelul de poluare si toxicitate(?!), iar medical,sa creasca numarul de operatii chirurgicale, transfuzii de sange,probleme cu capul(pentru ca Marte stapaneste totusi Berbecul unde se afla acum Uranus),deficienta de calciu,de fluor,infectii si inflamatii.
  Pentru ca zodia in discutie activeaza instinctele primare,asa cum am amintit de la inceputul articolului, probabil ca Marte isi va demonstra acum masculinitatea si forta in relatii,dorind ca prin magnetismul pe care il degaja,sa impresioneze potentialul partener. Intensitatea emotionala si dorinta de a cuceri s-ar putea manifesta in relatii intime duse pana la acel "sex periculos" ori legaturi care,cu cat sunt mai interzise,cu atat devin mai stranse. Astfel,oricare nativ cu planete personale in Scorpionul natal,poate declansa "orbirea" altora; de asemenea si aceia pentru care intra in acest joc Pluto natal ori planetele situate in casa 8 din harta personala.Daca insa in aceste legaturi se va descoperi tradarea,daca se va suspecta ca e doar un joc duplicitar,lucrurile nu vor evolua prea placut pentru celalalt,caci el va fi eliminat definitiv din viata celui pe care l-a inselat. La capatul opus,daca increderea se va dovedi cinstita si corecta,toate noile relatii facute cu Marte in Scorpion,mai putin cand planeta e retrograda, vor fi durabile "pana la moarte" cum se spune.
 Scorpionul mai reprezinta si finantele,taxele,mostenirile,bancile,creditele si,in general, banii proveniti de la altii. Aici va fi deci o alta zona sensibila a gestionarii acestora. Aceia care au inselat pe altul s-ar putea sa se trezeasca in mari complicatii,caci supararea poate fi intensa si  dulce razbunarea aceluia intr-o astfel de perioada.
  Luati-va deci ,o lunga perioada a acestui an,masuri rationale de aparare si control,pentru a nu va trezi scosi fortat din scena vreunui episod al vietii voastre...iesiti mai bine usor cu de la voi putere daca simtiti ca lucrurile se inflameaza! Ridicati-va deasupra umbrelor ce  rezulta din eventualele lupte pentru putere,bani,afaceri cu droguri ,de prostitutie,atitudini neiertatoare sau orice fel de obsesii razbunatoare!

Un comentariu:

  1. E bine de retinut.Multe perioade dificile ale anului ,dar daca sunten atentionati ,nu vom avea probleme.

    RăspundețiȘtergere