vineri, 14 august 2015

Hei,trezeste-te!


  Si pentru ca Saturn va tranzita pentru urmatorii 2 ani Sagetatorul,o scurta incursiune si paranteza asupra subiectului cred ca o sa va faca placere...mai ales ca generatiile asupra carora ma voi indrepta cu observatiile sunt exact acelea mature,in campul muncii si care vor prelua fraiele Romaniei in urmatorii ani,daca nu deja au inceput sa o faca.Ma refer la acele generatii nascute dupa 1970,cand Neptun intrase in Sagetator,urmat apoi de Uranus in 1981. O perioada de 2 ani,1981-1983,semnul Sagetatorului a fost traversat de ambele planete care apoi l-au parasit pe rand,Neptun in ianuarie 1984,iar Uranus in februarie 1988. Toate aceste generatii au marcat profund zodia,au facut-o un pic mai mult altfel ca pana atunci,si toate aceste generatii vor fi nevoite sa isi demonstreze maturitatea in fata testelor pe care Saturn le va da incepand din a doua parte a lui septembrie,si pana in decembrie 2017.
  Pentru toti acesti adulti, sistemele si filozofiile de viata au probabil baza in educatie, scoala superioara, predare-invatare, publicare, credinta in idealuri, calatorii indepartate, studiere de alte culturi si tot ceea ce Sagetatorul inseamna. Aceste generatii au venit pe pamant pentru a inventa si a crea noi moduri experimentale de a trai. Dovada este faptul ca acesti oameni folosesc noua tehnologie peste tot, inclusiv internetul, lasand la o parte hartia si aproape uitand cum este sa mai scrii cu litere de mana, dar niciodata satisfacuti...mereu in cautare de ceva nou si revolutionar...caci asta e Uranus.
  Iar cand il adaugam si pe Neptun in ecuatie, si ma refer la acei 2 ani in care ambele astre au fost vecine, noi toti nu vom intalni in viata pamanteana actuala o asemenea generatie....tot ceea ce Uranus realizeaza ,exprimat prin intermediul altei lumi decat cea reala, prin propriile filozofii ....iar teoria existentei universurilor paralele sta martor. Si asta pentru ca Uranus inventeaza, genereaza, revolutioneaza,  nascoceste intr-un mod electrizant, original si salbatic, iar Neptun evadeaza in ceea ce a fost descoperit de prietenul sau.
  Neptun in Sagetator a construit generatii care percep realitatea altfel, care au aproape capu-n nori, care au cautat sa scape de ce e lumesc si plictisitor, si sa se scufunde in propriile filozofii, crezuri si credinte, fie ca e budhismul, islamul, iudismul ori astrologia, fie ca e umanismul sau stiinta. Toti simt altfel si toti se vor departe...iar daca nu pot ajunge fizic, viziteaza spatiul virtual....este un mod al lor de a intra in alt univers.
  Eheee....si de fapt am ajuns la motivul articolului...aceste generatii sunt pe cale de a se lovi pana in 2017 de cel mai mare zid al realitatii vietii lor.....Saturn. Intregul lor stil de viata din ultimii ani va fi bulversat...Nu m-ar mira o mare revolta, nu m-ar mira recesiune in Companiile aeriene ori acte de terorism pe calea aerului, schimbari in preturi de combustibil, preocupari fortate pentru mediu si tot ceea ce poate face o calatorie dificila. Saturn le va solicita mult efort, multa responsabilizare si multa disciplina....toti vor fi obligati intr-un fel sau altul sa coboare cu picioarele pe pamant si sa priveasca in jos, nu in sus ca pana acum. Cu siguranta va fi un proces lung si greu de maturizare, dar trebuie sa stiti, voi toti care veti fi atinsi de adierea saturniana, ca toate experientele pe care le veti acumula pe viitor, le veti pune cu succes in practica atunci cand Jupiter va ajunge in Sagetator.
  Bineinteles ca fiecare dintre noi are un segment de Sagetator in astrograma; bineinteles ca intr-un domeniu sau altul toti vom simti rigorile Profesorului, insa am vrut neaparat sa scot in evidenta aceste aspecte deosebite planetare (de Neptun si Uranus in Sagetator), caci ele au cuprins la acea vreme generatii intregi si sunt atat de rare incat aici, pe pamant,  noi nu le vom mai vedea vreodata....si tocmai aceste generatii vor experimenta mai altfel ca restul  ,tranzitul Seniorului Karmei.
PS-articol publicat de colegii de la jurnalul Evenimentul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu