miercuri, 16 decembrie 2015

CU IZ DE REGENERARE SI ADAPTARE...


   22 decembrie este ziua solstitiului de iarna,zi care coincide astrologic cu intrarea Soarelui in zodia Capricorn.Aceasta data este importanta pentru mine ca astrolog,pentru ca imi permite sa realizez evaluarea tendintelor energetice valabile pentru tara,in urmatoarele 3 luni.
   Harta momentului are Ascendentul in Sagetator,iar guvernatorul lui se afla situat intr-o casa sociala.
La prima vedere,cu Saturn in Sagetator, pot confirma ca starea generala a natiunii nu este atat de plina de optimism pe cat ar cere-o zodia. Faptul ca este Profesorul acolo ,face ca dintr-un semn cu o gandire pozitiva cum ar trebui sa fie Arcasul, romanii sa fie cuprinsi de ingrijorare, de teama pentru ziua de maine ,de nemultumire,saracie ,toate acestea inducand o stare de sanatate fizica,psihica, mentala in general proasta pe parcursul iernii. Desi oamenii sunt mai sobri si mai seriosi,mai capabili de efort si multa munca in urmatoarele luni,nu pot afirma acelasi lucru pentru toti,tinand cont de planeta rigida Saturn.Aflata intr-o astfel de pozitie,ea nu este imbucuratoare in special pentru persoanele de varsta a treia,dar nici pentru evolutia ratei mortalitatii si imbolnavirilor.
  Guvernatorul Ascendentului spuneam ca e Jupiter. Desi el este cunoscut in astrologie ca Marele Benefic,pozitia lui in semn si aspectul nefavorabil pe care il face cu semnificatorul guvernului sau chiar al sefului statului,care este Soarele,nu ofera sperante de castig.Din contra,vor fi dificultati financiare, economice  si probleme banesti de rezolvat in visteria statului nostru.
  Nu-s excluse nici anchete nationale,procese de avere,caci este pusa in continuare in discutie moralitatea unor persoane importante.
  Faptul ca Soarele  insusi ajunge intr-o casa de bani,acolo unde se afla deja Pluto si Mercur,dovedeste ca ar fi nevoie de o buna gestionare financiara pentru a face fata dificultatilor ,si poate chiar de noi imprumuturi,de noi cresteri de taxe ,accize si impozite.Greutatile financiare se pare ca vor fi pe umerii tuturor,caci nu degeaba “a strange cureaua” este proverbial.
  Transformarile de gestionare financiara ,pe care incearca sa ni le solicite Pluto,vor fi puse la incercare si fortate de  practicile frauduloase  facute in trecut ,dar poate si de cele ce se vor initia de acum incolo caci,sa fim realisti,astfel de atitudini vom mai intalni mult si bine,ilegalitati comise individual sau la nivel de grup infractional economic.
  Pozitia lui Neptun in Pesti,intr-un sector imobiliar,va aduce multa agitatie acolo,probabil prin surplus de taxe si impozite pe terenuri si case,pe apa si gaz. Si pentru ca in general Neptun semnifica  politica de stanga,acest sector va fi sub influenta unei agitatii de tip socialist. Toate vor genera nemultumiri .
   Uranus in Berbec ,antrenat in careul in T cardinal format si din Marte si Pluto,poate afecta negativ  si surprinzator domenii ca teatrul si filmul,educatia ori scolile,cladirile de arta sau  locurile de agrement si distractie ale tinerilor.
  Luna,desi se afla intr-un sector al sanatatii si muncii cotidiene,este totusi bine aspectata.Asta nu inseamna ca evolutia in sectoarele medicale nu vor fi fluctuante. Ci poate ca ,pe undeva,munca oamenilor va fi rasplatita cu un ban in plus asa,cat sa-si incarce masa de sarbatori.
  Punerea in aplicare a ideilor de transformare trebuie sa se faca pas cu pas,fiecare etapa sa aiba stabilita o perioada scurta de timp,ca sa poata fi indeplinita. Nu are sens sa gandim acum planuri pe cincinale,caci nu le vom putea  realiza asa cum le gandim acum.
  Pozitia lui Marte in Balanta poate contribui la certuri si dispute in cercurile parlamentare,chiar demisia unora din partide,pe un fond tensionat.
 Nu-s excluse de asemenea  discutii  aprinse care sa aiba ca tema armata,politia,jandarmeria si serviciile nationale.
  Venus intr-o casa a secretelor  ar putea favoriza castigurile anumitor institutii publice si financiare,ar putea sugera negocieri  din umbra,donatii si sponsorizari facute in spatele usilor inchise.Probabil ca deja porneste jocul  de culise al pregatirilor pentru alegeri.
  Individual,perioada Craciunului se anunta incarcata cu energie pozitiva,venind dinspre legaturile Mercur-Jupiter si Venus-Jupiter,toate aceste planete fiind situate in semne care gestioneaza remuneratii si munca.Desi e perioada de sarbatori,probabil ca aceia care vor lucra acum se vor bucura de roadele efortului lor prin recompense materiale.
  Si pentru ca solstitiul de iarna reprezinta o perioada de contemplare profunda,de regenerare a principiilor fundamentale de viata,de meditatie asupra celorlalte 3 elemente traversate anterior(Aer,Foc si Apa),vom avea acum timp la dispozitie( doar e noaptea cea mai lunga!!) sa privim in urma si apoi inainte,evaluand munca de constructie si reconstructie a noastra ca indivizi si apoi a comunitatii ,ca parte a acestei planete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu