sâmbătă, 6 aprilie 2019

Lumina in bezna intunecimilor


  Saptamana 8-14 aprilie este una invaluita in energii intense care aduc in cale confruntari intre dorinte si blocarea de actiuni facute pentru a ni le vedea aplicate in practica, intre renuntari si forta de a putea inainta, intre ceea ce am facut gresit altadata sau am ascuns sub pres si repercursiunile de acum.
   Pe langa fundalul de Luna Noua in Berbec, apropierea dintre Pluto-Nodul Sud-Saturn nu-i chiar asa de salutara pe zona Capricornului pentru cei nerabdatori si dornici sa se miste rapid lucrurile ,asa cum mintea lor le-a planificat. Daca Luna Noua este benefica plantarii de seminte ori aruncarii unditei in lac, sa nu isi imagineze unii ca de-acum incolo nu mai au decat de asteptat! Conteaza ce fel de seminte planteaza, conteaza solul in care le planteaza, conteaza rezistenta lor la intemperiile vremurilor, conteaza efortul care li se va acorda si, nu in ultimul rand, sentimentele cu care vor fi ingrijite...stiti foarte bine ca acolo unde picuri un strop de iubire si bunatate, rezultatele vor fi cele scontate. Dar oare noi ,umerii nostri, corpul nostru fizic, ar putea duce toate aceste responsabilitati?
  Combinatia dintre Pluto si Saturn in apropierea Trecutului poate provoca un adevarat cutremur la temelie,iar faptul ca planetele sunt lente, au si perioade de retrogradare, se intalnesc ,se despart si se reintalnesc, toate aceste situatii nu fac altceva decat ne testeaza rabdarea, moralitatea, corectitudinea, munca, perseverenta si rezistenta in timp....nu degeaba Saturn este Cronos...Lordul Timpului. Acelasi Saturn este Profesorul care preda si apoi da examene. Predarea si ascultarea lui au inceput cu 2017, iar noi nu am avut decat sa invatam de atunci incolo...inca mai avem de invatat vreo 2 ani.Ne place dar mai mult nu ne place, daca sarim direct la desert vor urma repercursiuni.
  Revenind la saptamana ce se apropie, inca mai sunt recomandabile inchideri de proiecte sau planificari si verificari de informatii, caci, desi Mercur nu mai este retrograd, mai traverseaza pana la jumatatea lunii portiune din ciclul complet al retrogradarii. Diferenta fata de saptamanile trecute este aceea ca mintea ni se limpezeste de la o zi la alta, ca lucrurile se desfasoara ,iar noi vom sti mai clar ce pasi trebuie sa urmam. Acelasi Saturn (despre care spuneam inainte) aduce metoda si productivitate, inclusiv acolo unde doza de creativitate se pune cu cap in practica, iar tintele noastre sunt realiste. Sa nu uitam ca zona Pesti este foarte activa!
  Conjunctia Venus-Neptun e adevarat ca aduce mult simt artistic, dar si multa iluzie. Recomand asadar, grija la promisiunile din relatiile afective, dar si la promisiunile banesti, mai ales ca ceea ce se va initia nou in aceste sectoare poate induce in eroare un an de acum incolo!
  Saptamana nu va fi lipsita de griji, confruntari cu limitele noastre, cu autoritatile sau chiar cu problemele de sanatate.Va sfatuiesc sa acordati prioritate acestora si sa luati masuri de rezolvare!
  Nu vor lipsi nici mintile si gandurile obsesive, tinand cont de sextilul Mercur-Pluto.Mai mult decat atat, dialogul, tonul, cuvantul, gesturile,ar putea avea un profund impact...ma doare sau ma vindeca....ce alegeti?
  In ziua de 10 aprilie, Jupiter intra in miscare retrograda pana pe 11 august, refacand aspectul de careu cu Neptun. Ce ne-a preocupat si in ce ne-am aventurat  din 14 ianuarie si pana acum  legat de casa stapanita de Sagetator ne poate intoarce din drum pentru a rectifica, fie ca e vorba de libertatile asumate, de fanatism manifestat, de teorii ,credinte si filozofii, fie ca e vorba de invatamantul superior, de relatia cu strainatatea, de institutiile bancare, de cadrul legislativ si administrativ, de biserica, de tipografii si edituri, de adevar si dreptate. Opriti-va un timp si constientizati unde anume v-ati ratacit,care-i adevarul si care e minciuna, cine va e dusman si cine aliat sau cat de sanatos va este spiritul! Deschideti-va mintile ,nu trageti concluzii pripite si nu va incapatanati sa credeti ca adevarul vostru este cel mai adevarat!
  Medical, nu neglijati lupta cu kilogramele, cu muschii, problemele cu ficatul, arterele, coapsele, picioarele!
   Mundan, careul pune la indoiala politicile sociale sau actele de caritate, caci scopul lor este ascuns.
  Si, in sfarsit, un ultim aspect planetar asupra caruia doresc sa ma aplec pentru aceasta saptamana este acela de careu dintre Soare si Pluto. Complex si asta,cu pornire de undeva din ianuarie.Spun complex deoarece aspectul aduce la suprafata secrete, lupte subterane de putere si control in prim-plan sau evenimente greu de gestionat in relatii, pierderea identitatii sau a pozitiei din cauze sau implicari cu radacini in trecut, confruntari de autoritate, aducere la suprafata a temerilor si fricilor, repercursiuni in urma dependentelor noastre toxice, gandire negativa, tensiuni interioare,abuzuri, abandon de a lupta ori tendinte auto-distructive.

PS- nu va imaginati ca sunteti invincibili, dar nici nu va lasati coplesiti de ideea pe care incearca unii sa v-o inoculeze cum ca n-ati fi buni de nimic! Constientizati-va limitele si forta si nu incercati sa faceti lucrurile doar pentru a-i multumi pe altii pe care ii considerati mai puternici decat voi!-niciodata nu-i veti multumi, caci va vor cere mai mult, si mai mult, pana nu veti mai putea duce! Iar daca ati facut asta pana acum, posibil sa simtiti ca ati ajuns la capatul puterilor. Resentimentele, furia si dorinta de razbunare nu-si au locul.
  Cuvintele si lectiile lui Pluto definitorii sunt-transformarea si profunzimea lucrurilor, scoaterea luminii din intuneric. Constientizand asta, capatam puterea de a renaste.
   Nu toti nativii vor fi bombardati de dinamismul energiilor astrale, dar chiar si aceia ,daca vor adopta atitudini morale, sanatoase, si vor pune capat exagerarilor de pana acum, au sansa de a traversa constructiv perioada....trigonul Soare-Jupiter sustine. Sunt vizate persoanele care au in harta natala legaturi Pluto-Soare-Saturn, acelea care au accentuat intervalul 20-26 grade din decanii 3 ai  semnelor Berbec, Capricorn, Rac, Balanta, dar si Leu sau Scorpion. Ajutorul poate veni dinspre Sagetator sau Pesti.

Un comentariu: