sâmbătă, 10 noiembrie 2018

CE PUII MEI ,PUI CE PUI PÂN' VA SCOATE PUI !


   Pornind de la propriile-mi stari contradictorii din aceasta perioada, intuiesc faptul ca nu sunt singura persoana care le traverseaza, doar ca eu, prin prisma filozofiei mele de viata, am si o explicatie acolo unde logica nu functioneaza...iar colegii mei astrologi stiu bine ce vreau sa spun...Asadar, studiind harta cerului asa cum se prezinta ea, trag propriile-mi concluzii. Sa ma corectati daca bat câmpii!
  Optimism vis-a-vis de pesimism, cel putin un an de acum incolo...planific -dar se da peste cap, sper-dar ma simt ingradita, vreau-dar nu pot, actionez- dar nu iese...Hai, recunoasteti si voi ca-n viata fiecaruia exista cel putin un domeniu pe care-l simtiti, percepeti ca mine! Iar daca sunt mai multe, de la neincrederea in fortele proprii, constatarea ca nu esti apreciat si iubit, ca esti abandonat, ca norocul te ocoleste, ca altii te exploateaza, ca esti obligat sa faci ceea ce nu-ti place, ca nu-ti afli locul...si pana la frustrari transformate in depresie, nu mai e decat un singur pas....Stiu-stiu ce va spuneam deunazi pe facebook...careul Mercur-Neptun si rateurile mintii..in plus,Luna de la Sagetator spre Capricorn zilele astea..totu-i bulversant....si logica, si ratiunea, si psihicul, si flerul...varza, salata, cocktail..cum vreti sa-i spuneti.. Marea intrebare-i -Incotro pe fundalul asta-?Exista o explicatie si cateva sfaturi de care va trebui sa tinem cont pana la toamna viitoare... usor de spus, dificil de facut...de ce? De Jupiter in Sagetator si Saturn in Capricorn...ambele planete puternice, ca-s la ele acasa...d-aia.
  Pe de-o parte, Jupiter in Sagetator vine cu dorinta de expansiune, curaj de aventura, de cercetare, de depasire a granitelor, de calatorii dincolo de hotarele limitarilor de pana acum...se vrea libertate si neingradire...
  Pe de alta parte, Saturn in Capricorn ridica muntele in fata noastra, lectia si greutatea,imbolnavirea de munca exagerata, efortul si insingurarea. Si nah!, ia capra neagra si te catara spre varf, basca priveste-n jur si vezi cati mai tin pasii cu tine si te mai urmeaza!
   Sa nu uitam ca, si Jupiter, si Saturn,reprezinta planete sociale! Sa nu uitam ca lectiile jupiteriene pot fi la fel de dure ca cele saturniene! Sa nu uitam ca recompensele saturniene pot fi la fel de mari ca cele ale Marelui Benefic al zodiacului! Exista deci o mare legatura intre cele 2 astre.
   Unde-i adevarul atunci? Care-i sensul? Unde-i credinta?Care ne sunt puterile si limitele? Pana unde-i nivelul de intelegere al celorlalti? Care-i legea-Jupiter, si care-s normele de aplicare a legii-Saturn?
   In fata oricarei sperante in a ne depasi limite pentru care nu suntem pregatiti,a oricarei increderi oarbe- exagerate ca atingem punct inalt rapid prin metode incorecte, se va ridica de neclintit Marele Profesor,cu stiutele lui metodele de pedeapsa...la colț, cu genunchii pe coji de nuca! Fac o paranteza...apropos de asta,mi-aduc aminte de profesor si prima mea nota la chimia de liceu... convinsa ca nu m-asculta, deoarece pana atunci profesorul avusese o metoda in a scoate la tabla in ordinea alfabetului, am topait si am dansat cateva lectii la rand...bineinteles ca m-a ascultat intr-una din ore, desi nu se apropiase de initiala numelui meu la catalog....zdrang!-mi-a picat tavanu-n cap!!!Si acum imi suna in urechi acel "-Treci la loc, iar pentru azi ai o lebada!" Lebada ca lebada, dar de atunci am tras de aceasta chimie toti anii de liceu...pana si inainte de bac, desi eu nu aveam intentia de a urma o facultate cu aceasta materie la baza, am fost obligata sa invat chimie cot la cot cu medicinistii...cand nu stiau ei ,eram intrebata si notata eu...Doamne, ce statea in sufletelul meu! Finalul efortului si lectiei mele care a durat 4 ani  banuiti care a fost? Se stie ca orice ramura a politehnicii are chimie in anul I... am obtinut 10 la examenul de chimie din facultate, fara sa citesc un rand in sesiune...a fost doar incununarea a 4 ani de chin si jale...
  Revenind la tema astrala de acum, atentionez si faptul ca o stare de neincredere ,de pesimism saturnian nu va conduce nicaieri...Trasarea de obiective pe masura puterilor, discernamantul, ideile practice, pastrarea sperantei si credintei ca vom reusi in timp chiar daca vom intampina si blocaje, investitiile facute calculat si pas cu pas, lucrul la limita legii fara insa a o incalca, toate astea vor alcatui cheia traversarii urmatoarelor 12 luni. Sa nu uitam ca Jupiter vine cu oportunitati, dar trebuie sa le si depistam pe acelea pentru noi! Va fi ca si cum vom da banii pe bilet cu loc la trenul international, dar, neorganizati, vom ajunge tarziu in gara, fara macar sa stim la ce linie trage trenul nostru...bineinteles ca vom gafai de alergatura pana la peron, iar acolo vom ramane  privind neputinciosi cum trenul prinde viteza sub ochii nostri...vacanta scump platita dar ratata...e numai un exemplu din ce s-ar putea petrece. Dar mai exista o speranta...poate ca nu era pentru noi acea vacanta, poate ca acolo ne-ar fi asteptat lucruri dure, poate ca tot raul spre bine...da, exista si aceasta varianta, nu insa obligatoriu...orice esec poate forta schimbarea prioritatilor, caci sensul nostru este de fapt un altul decat credeam intr-un exces de zel sau nevazandu-ne lungul nasului.
  Va mai dau un singur sfat: in timp ce visati si sperati la ceva mai maret, asa cum va indeamna aspectul dinamic Jupiter-Neptun, economisiti efort sau bani albi pentru zile negre,caci cu Saturn apropiindu-se de Pluto si NS nu va fi de joaca!..deci, cu rabdare pui ce pui-pan' va face pui...insa luati in calcul si p-aia cu...ce puii mei se petrece ca, de-as fi fost mai vigilent si mai realist, nu ma aruncam asa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu