luni, 16 februarie 2015

Vremea lui Bau-Bau Mercur retrograd in 2015







   Mercur,mica planeta din sistemul nostru solar,pare cam de 3 ori pe an (privita de pe pamant)ca isi incetineste "mersul",ca apoi sa stationeze putin,continuand cu o intoarcere si o deplasare aparent inapoi.Toate acestea sunt iluzii optice strans legate de vitezele relative ale planetelor iar in astrologie se numesc miscari retrograde.
 Miscarea retrograda cuprinde 3 faze: pre-retrogradare,retrogradare propriu-zisa si post-retrogradare,etape in care simtim ,mai mult sau mai putin frustrante efectele deplasarii planetare.
   In 2015 retrogradarea se va petrece in Varsator,in Gemeni si in Balanta,toate semne de aer.
 Mercur in Varsator in ianuarie-februarie ne va obliga gasim solutii originale,sa reactionam indraznet,fara restrictii,sa trecem de la practic la abstract,sa declansam controverse chiar, pentru ca ideile noastre incitante,mai altfel decat ale celorlalti,ni le vom sustine cu vehementa,prin orice cai,fie telefoane,fie mailuri ori   articole in mass-media.
  Retrogradarea planetei in acest semn va accentua mai mult decat e necesar si poate "intr-un mod nesanatos" dorinta de libertate si independenta,ceea ce poate duce comunicarea si relatiile interumane spre  grele incercari,sau poate declansa tulburari serioase medicale,legate de sistemul nervos ori muscular.
  Retrogradarea din Gemeni,in luna iunie,va aduce hotarari vagi si neclare,frustrari in calea ambitiilor noastre,putand afecta in special pe aceia care lucreaza in diplomatie, vanzari,consiliere si consultanta,caci se denatureaza multe din planurile pe care le credeam strategice.
 Iar referitor la o astfel de miscare mercuriana ,pentru octombrie in zodia Balantei,posibilele obstructionari le simtim in zona relatiilor parteneriale,de asociere ,caci justetea deciziilor va fi pusa la indoiala,precum si in sectorul medical,pe segmentul renal probabil.
 In general,peste un Mercur retrograd se poate trece cu usurinta daca reusim sa pastram vie comunicarea,sa nu ne izolam,sa nu ne lasam in voia sortii, ci sa ne organizam ideile,chiar daca o vom face mai lent si mai greu,si nu in ultimul rand, sa fim sinceri cu noi si cu cei din jurul nostru.
  Trebuie sa ne aprofundam ideile,sa ne cultivam rabdarea (inclusiv la obstacole ivite la drum ,cum ar fi necesitate de reparare a masinii,intarziere de tren sau mail ratacit care schimba trasee),sa dovedim prudenta in fiecare pas facut si document de completat,sa ne conectam la ideile creative,sa observam adevarurile iesite la suprafata,sa ne amintim de prietenii vechi,sa schimbam tactica in relatiile cu tinerii,sa ne ferim de pierderi,sa cautam sa gasim mai des momente de relaxare,sa fim atenti la achizitiile majore si la noile contracte de semnat,sa renegociem vechile asocieri si colaborari,sa revizuim obiective,sa reluam si sa finalizam actiuni incepute in trecut,la cumparaturile de valoare sa nu ocolim si sa incercam si variantele de antichitati si second-hand,sa invatam pentru examene si mai concret,sa nu devenim disperati de ivirea disfunctiilor in viata de zi cu zi si a dereglarilor cotidiene.
  Unele situatii au nevoie de atentia noastra de trei ori,pentru ca planeta va trece de tot atatea ori printr-un punct sensibil al astrogramei....dar chiar si asa,sa privim partea plina a paharului:  planeta nu ne da voie sa facem ceva important intr-un mod automat,ci ne obliga sa gandim de trei ori acelasi lucru ,ca sa nu ne scape ceva. In general ,Mercur impune fiecaruia anumite reguli de gandire,deci e strans legat de concepte,idei,comunicare, dar si tehnologia care ajuta la raspandirea informatiei. Iar intr-un timp de 3 saptamani de retrogradare ,episoade si aspecte ale vietii noastre vor fi in curs de revizuire,uneori chiar aruncandu-ne cu un pas inapoi. Ele sunt de fapt niste corectii ,iar universul decaleaza putin situatiile, oferindu-ne un timp pentru reorganizarea necesara.

    PS-cand mentalul e in service,dezvolta alte simturi!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu