joi, 18 decembrie 2014

Bucurie sau durere?-alegerea ne apartine



  In noaptea 21-22 decembrie are loc solstitiul de iarna in emisfera nordica,cu ziua scurta si noaptea lunga,cu stravechea lui importanta  in delimitarea anotimpurilor,dar si cu marea lui importanta astrologica. 
  Intrarea Soarelui in zodia Capricornului schimba subtil energiile din toamna, si,chiar daca pentru moment totul ni se pare in stare latenta, putem planta in intuneric semintele a ceea ce dorim pentru urmatoarele  luni,caci forta vietii  inconjoara pentru ca apoi sa impinga la suprafata, iar noi sa observam crescand in lumina tot ce va hiberna o perioada de 3 luni.
  Inca sub influenta careului Pluto-Uranus,Ascendentul momentului  se afla in Balanta,cu Nodul Nord acolo,si ne indeamna sa acordam atentie  si necesitatilor celor de langa noi, sa parcurgem drumul in echipa,sa cautam echilibrul si armonia,sa nu obstructionam justitia,mai ales dupa o asa perioada de framantari .  Iar daca vom cere mai mult de la relatiile noastre,solicitarile trebuie sa fie rezonabile si de bun simt.
 Trecerea Soarelui dintr-un semn de foc(Sagetator) intr-unul de pamant(Capricorn) aduce o schimbare a sinelui constient si ne face trecerea de la expansiune la contractie , de la variante studiate la pastrarea doar a celor reale si conforme cu posibilitatile noastre.
  Nu-s excluse miscari surpriza personale si colective,  venite din exterior ori din miezul pamantului , caci Uranus se trezeste din perioada de retrogradare,isi manifesta brusc si impulsiv nevoia de eliberare,clatinandu-ne la propriu si la figurat.
  Vom avea in schimb timp sa ne concentram asupra responsabilitatilor noastre pentru ca nu e vremea de a petrece excesiv, ci de a face trecerea in revista a resurselor interioare si exterioare,fara sa ne apuce disperarea si depresia daca le constatam in numar mic.
  Desi la prima vedere beneficiem de un aspect pozitiv cu Jupiter,retrogradarea acestei planete sau aspectul Soarelui cu Lilith imi spune ca inainte de a lua masuri si a  ne redescoperi individual,ne vom confrunta poate cu un vid de identitate.
   Luna Noua ce se formeaza la vreo 3 ore distanta de momentul solstitiului,solicita cuvinte intelepte ca sa putem construi valori,iar asta e opusul palavragelii inutile indusa de Luna Plina in Gemeni formata la inceput de decembrie.
  Partea buna a perioadei ,cel putin pentru urmatoarele 2 saptamani,este ca Soarele poate aduce organizare,Mercur structureaza de aceasta data,Luna va tempera emotiile,Venus va ajuta la ce se construieste in timp,iar Pluto ne indreapta spre lumina si adevar.
  Partea sensibila este ca Soarele va obliga prin raceala si distantare sa responsabilizeze,lucru care nu va fi pe placul unora,Luna va insista pe idei preconcepute si pe rigiditate in atitudine,Mercur ne blocheaza cuvintele,Venus cauta baze solide prin distantarea de relatii cu picioare de lut,iar Pluto va distruge tot ce e fals si artificial in viata noastra,indiferent de sectoarele pe care actioneaza,cu scopul de a purifica si a nu ne mai amagi. Curatarea se face prin renuntarea la  persoane sau la ceea ce stiam si posedam  pana acum ,ori asta aduce durere,mai ales daca ne opunem acestui mers al lucrurilor. Alegerea este insa a noastra caci ,daca acceptam singuri transformarea ne vom construi adevarul nostru si nu cel impus de altii,iar daca insistam sa "tinem cu dintii "de ce avem dar e iluzoriu ,vom trai in durere urmatoarea perioada pentru ca oricum Pluto isi va face treaba.

PS 1-Medical, nu-s excluse probleme osoase ori de dinti,poate rigiditate a gleznelor;
PS 2-cu toate ca financiar pe plan national Saturn obstructioneaza si devalorizeaza monede,aglomerarea semnului Capricorn cu 5 planete ar putea activa sectorul ce tine de pamant,terenuri, resurse si rezerve,si poate ca nu intamplatoare e acum descoperirea de zacaminte din judetul Buzau,cea mai mare din ultimii 30 de ani.

  Flexibilitate si alegeri intelepte va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu