vineri, 29 noiembrie 2013

Ratiunea si actiunea schimba macazul-partea I



  Incep descrierea perioadei 1-15 decembrie cu  aspectul de Luna Noua in Sagetator,din ziua de 3 decembrie.
  Sagetatorul,un semn de foc,ne indeamna spre optimism,jovialitate,calatorii,si cautare de dreptate.
  Iar Luna Noua mereu inseamna noi deschideri,noi inceputuri,schimbari pe care le facem,pentru a trece la un nou ciclu. Ceea ce sadim acum ,legat de comunicare,studii,drumuri scurte,relatii cu frati si surori,ori cu cei din imediata noastra apropiere,va da roade probabil in iunie,anul viitor.
 Jupiter,guvernatorul acestei Luni Noi,este retrograd si nu-i exclus ca probleme mai vechi,de familie sau cariera sa isi gaseasca solutii in acest rastimp,dupa o lupta profunda de transformare. Ne putem asuma responsabilitati,putem descoperi adevaratele noastre valori,putem da la spate pesimismul de pana acum, doar daca avem curajul sa efectuam schimbarea. Nu e momentul sa ne purtam cu raceala in familie,nu e momentul sa refuzam sa ne dezvaluim sentimentele,nu e momentul sa ne incapatanam si sa persistam in incrancenare,ci trebuie sa iertam in primul rand,si sa fim constienti ca nu intotdeauna banul e totul.
  Tot actori principali ai perioadei sunt Mercur si Marte. Si cand spun asta ,ma refer in primul rand la modificarea energiilor transmise,odata cu pasirea pragului altor semne; este vorba de Mercur in zodia Sagetatorului si Marte in zodia Balantei.
  Inainte de a parasi Scorpionul,planeta Mercur face un aspect benefic cu Marte pe 4 dec.,unghi cu ajutorul caruia putem face o frumoasa legatura intre ceea ce gandim,ceea ce concepem,si aplicarea in practica a acestor idei. Astfel,ne putem confrunta cu evenimente care sa ne oblige la actiune,care sa solicite curaj si indrazneala din partea noastra,riposta si initiativa practica, desi poate ne-ar conveni mai mult sa ne utilizam talentele oratorice.
  Pe 5 dec.,planeta comunicarii paseste in zodia Sagetatorului si face trecerea de la tendinta de a analiza profund ce e dincolo de fiecare cuvant si  gand,la tendinta de a privi in departare,spre lucruri marete,neglijand ceea ce e perfect vizibil,desi ne intra ca gunoiul in ochi. Si acest dezinteres pentru detalii nu poate aduce  beneficii,ba chiar inseamna omitere a unor lucruri importante,sau putem trece cu vederea lucruri urate si fapte majore. Prin nerabdarea de care putem da dovada timp de 3 saptamani,riscam sa devenim haotici in exprimare,sa trecem ,sa sarim pur si simplu, fara noima. de la un subiect la altul,ori sa nu fim capabili sa ne facem intelesi si sa ne expunem ideile,ori sa orbecaim fara o tinta precisa si un plan bine stabilit legat de  ceea ce dorim sa facem.
  Normal ca exista si partea buna a lucrurilor,si anume o mare deschidere spre sinceritate,un mare interes spre filozofie,spiritualitate,calatorii indepartate si invatare de limbi straine,mai putin in preajma zilei de 7,cand Mercur face un careu cu Neptun. Aspectul poate aduce imaginatie extrema si utopie,oboseala nervoasa ori lapsusuri ,intriga sau falsitate.
  Tot pe 7 dec.,planeta Marte trece pragul zodiei Balanta,un semn in care nu prea se simte in elementul ei,ci chiar exilata. Si asta pentru ca Marte e o planeta energica,a actiunii,in timp de Balanta e o zodie impaciuitoare,careia nu-i place lupta,care cauta sa se protejeze,impacand si varza si capra. Putem astfel oscila,pe fondul unei energii fluctuante,putem manifesta nehotarare in decizii,ne putem simti incoltiti si permanent in stare de asediu ,sau putem deveni pur si simplu indiferenti la problemele vietii,intrand intr-o stare vegetativa,fara sa fim capabili sa alegem un drum. Neglijenta si neatentia pot declansa stari tensionale si conflicte greu de gestionat, tinand cont de faptul ca nici Mercur,planeta gandirii nu are o pozitie avantajoasa.Putem avea practic , mental si fizic,un randament scazut. Trebuie sa depunem eforturi considerabile,sa incercam sa ne concentram asupra unui obiectiv clar,fara sa ne abandonam inactivitatii,ori fara sa ne risipim in multe directii,pentru ca Sagetatorul ne confera putere de organizare si calitati administrative,iar Balanta ,capacitate de a lucra bine in echipa.
  Trigonul Mercur-Uranus ce face aspect perfect pe 10 dec,ne poate aduce originalitate in gandire ,dar si lipsa de concentrare,iar daca vom da dovada de o exagerata incredere in fortele proprii,riscam sa devenim stupid de incapatanati. 
  De asemenea putem intalni persoane din trecutul nostru,ne putem simti bine in activitati de grup,ori putem repara un lucru ce tine de tehnica moderna.
  Nici Jupiter sau Saturn nu pot sta deoparte in aceasta perioada,planetele formand un aspect perfect pe 12 dec,aspect pe fondul caruia vom incerca sa ne testam limitele, vis-a-vis de dorinta noastra de a ne extinde. Putem duce la bun sfarsit un proiect la care lucram demult,sau ne putem dedica unui ideal ambitios pe care poate l-am inchis in sertar candva.

  Alegeti intelept!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu