marți, 1 iulie 2014

LUMINI SI UMBRE


  Si pentru ca in aceasta perioada (1-12 iulie) intram sub influenta unor energii puternice emise de opozitia Soare-Pluto si careul Soare-Uranus,ambele aspecte fiind strans legate de tensiunile mondiale ale ultimilor ani(din 2008 incoace),cu repercursiuni individuale,vreau sa atentionez printr-un scurt comentariu si o scurta analiza astrologica.
 In general Soarele reprezinta egoul nostru,identitatea noastra,iar Pluto solicita schimbare profunda,nu inainte de a darama si a curati ceea ce e nociv sau a devenit inutil in viata noastra. Orice legatura,fie negativa,fie pozitiva,Soare-Pluto aduce in contact Respectul de sine,psihicul nostru vis-a-vis de o criza impusa de traditional maleficul Pluto. Ca exemple,pot iesi din intuneric la lumina probleme referitoare la creativitate-distrugere,viata-moarte,manifestare fata de un secret deconspirat,ori fata de puterile oculte,constiinta de sine-subconstientul profund.
  Vitalitatea,virilitatea,masculinitatea,afectate de energiile plutoniene,conduc la o lupta eroica "pe viata si pe moarte" cu raul din noi,cu  umbrele noastre pe care suntem obligati acum sa ni le recunoastem.
  Si Soarele ,si Pluto sunt asociate cu Puterea,iar un Ego care devine dezechilibrat ,se transforma intr-un Egoism feroce care-i va victimiza si abuza pe altii. Escaladarea cu succes,tact si negociere a unei astfel de crize de identitate intr-un moment al vietii,va conduce la crestere interioara ,purificare si sentiment puternic al propriei noastre identitati. O recunoastere a raului din noi,pe care pana acum poate ca l-am proiectat asupra altora,va deveni inceputul unor transformari spectaculoase in rezolvarea unor conflicte interioare,a unor complexe si frustrari de pana acum.  Spre exemplu,exista pericolul ca cineva care a acceptat victimizarea pana acum sa fie abuzat,ori sa se transforme in agresor orbit de furie....insa daca isi recunoaste acest statut si isi potoleste acum acel monstru interior izvorat din complexe,poate elabora cu calm pe viitor strategia de a se elibera fizic si psihologic.
  Desi putem crede ca actiunile noastre sunt motivate de intentii bune,exista pericolul  ca Pluto sa intensifice puterea vointei si sa se transforme acestea intr-un comportament nemilos,izvorat poate din obsesii,gelozie, razbunare sau megalomanie,toate ducand spre violenta. Nu trebuie sa ne lasam dominati de cei care incearca sa ne schimbe si sa ne domine prin actiuni subversive,dar reactia noastra va trebui sa fie plina de tact; de asemenea trebuie sa acordam atentie la perioadele de stres intens care ne-ar putea afecta sanatatea,sau invers,datorita problemelor de sanatate se impun acum masuri si transformari in stilul de viata,ori persoanele cu functii sunt tentate acum sa raspunda la provocari ,ori s-ar putea inversa rolurile lor in societate,sau femeile ar trebui sa evalueze o eventuala legatura in care se implica acum,caci exista varianta ca ea sa fie subjuganta....sunt cateva din variantele care s-ar putea petrece.
  Suntem avertizati iar de necesitatea efectuarii unor schimbari extreme in anumite domenii de viata,in functie de locul ocupat de Soare in astrograma natala a fiecaruia; astfel,pentru unii trebuie transformat modul de relationare cu partenerii,sefii,cu parintii sau copiii,pentru altii sistemul de educatie,sistemul financiar ori problemele ce tin de sanatate si de mod de viata.
 Pluto,"Stapanul Intunericului",emite puternic,asa incat,daca energia lui e folosita incorect,poate duce la distrugere.Contrar,schimbarile ce le va aduce pot fi inaltatoare. De aceea,comportamentul nostru din aceasta perioada poate fi punctul de plecare al succesului in viitor,sau al esecului.
 Nu trebuie sa ne lasam antrenati in vreo forma de abuz,mai ales cu persoane de autoritate,pentru ca e mare tendinta de a ne pierde cumpatul,noi sau ele, si a ajunge la situatii extreme. E o perioada ce ne da teste,in care intamplari negandite vor schimba rutina vietii sau probabil ca dorinta de eliberare din niste constrangeri vechi ar putea deranja rau pe cei din jur. Uranus acum ne cere flexibilitate si deschidere spre nou si schimbare,constienti fiind ca, si de se darama un mit vechi,pot aparea noi oportunitati de acolo de unde nu te astepti.
   Acest tip de aspect astral pe axa Rac-Capricorn, se va reface de-a lungul timpului pana cand Pluto va parasi zodia ,in anul 2024,si probabil ca nativii cu accent pe aceasta axa vor  simti efectele...pana in 2018 inclin sa cred ca cei cu al doilea decan energizat(gradele 10-20),urmand apoi cei cu decanul 3(gradele 20-30). In aceasta perioada pot resimti mai acut nativii cu gradele 11-13 Rac,Capricorn,Berbec,Balanta accentuate, exact zodiile cardinale atat de apasate in ultimele luni.
  Bineinteles ca polaritatea dificil de echilibrat se va resimti inclusiv la nivel mondial,cu jocuri de putere, santaj,manevre politice ,unele din razbunare,rebeliuni si alte presiuni sociale, haos pe pietele financiare, crestere a ratei criminalitatii ,expansiune a pietei drogurilor sau, pentru ca Soarele reprezinta puterea executiva,nu este exclus sa asistam la probleme care sa afecteze echilibrul puterilor in stat.
 Efectele deja se simt caci,rasfoind presa,citesc acum despre: arestarea lui Sarkozy,avertismentul Rusiei pentru Kiev,dorinta de razbunare a Israelului ca raspuns la asasinarea adolescentilor din Cisiordania,posibilul crash bancar din Bulgaria...iar la noi,ce sa mai spun daca pana si ministrul Costoiu si Marian Vanghelie au ajuns la altercatii fizice?....si e inceputul perioadei.....dar ce spun eu aici? Cand de fapt la noi e continuarea continuarii....





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu