miercuri, 26 decembrie 2018

2019 la debut cu-o eclipsa de soare


   Nici bine nu incepe 2019, ca ne scufundam adanc in energiile eclipsei de soare din Capricorn, al carei maxim are loc dimineata devreme pe 6 ianuarie. Spun adanc, pentru ca ascendentul hartii pentru Romania(desi nu e vizibila aici) este in Scorpion, cu Venus inca acolo. Este o eclipsa partiala, care vizeaza mai curand zona de est a Asiei si Oceanul Pacific. Efectele se pot resimti pe parcursul a 4 luni in regiunile specificate, dar si in tarile sau orasele cu puternic accent pe Capricorn (India spre exemplu, Afganistan, Haiti etc)
   Eclipsa pe axa Rac-Capricorn nu este o noutate, ci o continuare a ceva plantat in iulie 2018 si care va continua pana in iulie 2020, cu schimbari si evenimente la scara larga. Individual, nu va fi resimtita de toata lumea, ci mai degraba de nativii care au deja accentuata harta natala cu planete aflate la gradele indicate de eclipsele ce urmeaza...acum, sectoarele 13-17 grade Capricon, Rac, Balanta, Berbec.
  Capricornul e un semn dur, plin de prejudecati si conservatorism, dictatorial si ambitios care, pentru a-si atinge scopul restrange si limiteaza alte zone de viata si se canalizeaza cu toate puterile intr-o singura directie. El este legat de afaceri, cariera si statut social, de obligatii si responsabilitati, de disciplina si tenacitate.
  Eclipsa vine cu modificari radicale de planuri, mai ales profesionale, cu noi inceputuri, cu renuntarea la ceva, inclusiv la obiceiuri, pentru a porni pe o alta directie. Este bine primita schimbarea daca o facem constient, planificat si cu de la noi putere, dar asteptati-va sa fie greu de dezvoltat si pe timp indelungat .Altfel, vom fi luati pe sus si obligati de evenimente neasteptate sa luam masuri sub presiune, ceea ce nu-i asa de simplu.
   Energia din Capricorn este de fapt acum o rezultanta a unui cumul de activitati a 5 planete care forteaza acolo, cu care se lucreaza din greu tinand cont de faptul ca discutam de  Mercur, de Saturn, de Pluto, de eclipsa (Soare-Luna) formata exact la mijlocul distantei dintre ultimele 2 planete enumerate. Intre Saturn si Pluto este ca si cum stanga-dreapta sau cum incerc sa ma deplasez am ziduri groase si inalte-n cale.Va trebui gasita o solutie de a le strapunge pentru a putea zari lumina.
   Unora le poate fi afectata reputatia de iesirea la suprafata a unor lucruri ascunse, altii pot primi lovituri sub centura date de invidiosi, altii pot fi afectati de ce se intampla la varful firmei unde lucreaza, iar altii doresc sa puna afaceri mici pe picioare si nu reusesc de cei mari. Exista si alta categorie care ridica la fileul schimbarii relatii importante cu oameni de autoritate, cu profesori  sau cu parinti.
   Se pot lua masuri nepopulare care sa nemultumeasca masele de oameni, se pot produce modificari in sistemul de pensii ori sanatate, unii pot deveni mentori pentru altii, altii isi pot intelege propriile limitari si lua masuri realiste si practice ,altii vor pricepe ca acceptand acum un sacrificiu, el e mic fata de ce se pregateste sa vina...e ok sa acceptam sa renuntam la ceva acum, pentru ca cel mai benefic aspect astral ajutator il ofera Neptun...se stie ca planeta aduce dezamagiri, sacrificii, dar si empatie, spiritualitate, compasiune si multa arta...unde totusi e capcana neptuniana? Aceea ca, din prea multa compasiune si vulnerabilitate emotionala, riscam sa devenim orbi la incercarea cuiva de a se catara si a profita de umerii nostri....iar cu Pluto in zona eclipsei si ascendentul in Scorpion, nu-i exclus ca cineva sa-si foloseasca inclusiv arta seductiei asupra cuiva important, pentru a-si atinge scopurile.
   Mundan, atata aglomeratie in semnul de pamant poate aduce fenomene naturale neasteptate, asa cum de altfel s-a si intamplat in zilele anterioare ( eruptia vulcanilor!), stiut fiind ca evenimentele produse  nu se petrec doar in ziua perfectarii aspectului astral, ci au o marja de+- zile, saptamani,in functie de planetele in discutie.
   Pentru Romania, eclipsa activeaza casa 3, aceea a stirilor, publicatiilor si publicitatii, a scrierilor si scolarizarii, a relatiilor cu fratii,cu vecinii apropiati, a semnarii de documente, a drumurilor, a sistemelor de telecomunicatie, a industriei interne auto...afla-vom oare secrete din presa ori vom asista la manipulare psihologica prin propaganda? 
PS- in ianuarie, grija mare la drum ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu