vineri, 6 aprilie 2018

Vulnerabilitatea identității până în 2027  Una dintre cele mai importante miscari energetice ale lui 2018 o consider pe aceea a trecerii lui Chiron de la apa la foc, adica in semnul Berbecului, pe care il va traversa pana in aprilie 2027.
  Va reamintesc faptul ca mesajele chironiene sunt despre vindecarea ranilor, si interioare, si exterioare. Daca in ultimii 7 ani multi dintre noi s-au confruntat cu suferinta, cu sacrificiul, au atras in calea lor oameni care aveau nevoie de empatie si compasiune, s-au izolat  voit sau impus poate, ca sa se inteleaga mai bine pe ei  insisi, ca sa isi descopere propria spiritualitate, caci despre asta ne-a vorbit Chiron in Pesti, ei !,  de acum incolo lectiile vor fi altele, mai iuti, mai taioase, mai curajoase. Trecerea dintr-o zodie de final in alta de inceputuri ,de la sfarsitul tuturor posibilitatilor la acel-orice are un start-deci aceasta nu  va fi usoara, mai ales ca se va face legatura intre experienta colectiva si cea personala. Desi Chiron tot despre vindecare ne vorbeste, domeniile vietii in discutie vor fi  diferite. Si, de cate ori Chiron va atinge puncte esentiale din harta natala a fiecaruia, de atatea ori acolo se va sparge o buba  care sa impuna declansarea autovindecarii. Asta nu inseamna ca toti vor reusi. Sa nu uitam ca,o fi fost Chiron deosebit fata de alti centauri, dar in final, tot este ranit de sageata otravita si tot renunta la nemurire pentru a scapa de durere prin moarte!
  Nascutilor intre 1968-1977, li se intoarce Chiron in acelasi loc din harta natala. Iar cand ne gandim ca centaurul are nevoie de 50 ani ca sa traverseze cercul zodiacal, ne dam seama de importanta unui astfel de tranzit. In plus, timpul de traversat o zodie difera, iar in Pesti si Berbec ramane cel mai mult. Nu-i intamplatoare sederea indelungata acolo....Alfa si Omega...inceput si sfarsit...e de lucrat, nu gluma!
  Cu Chiron in Berbec nu-i simplu...sau poate ca e. Primim lovituri direct in moalele capului sau ne ranim singuri prin atitudine, Si asa, nu-i loc de victimizare, ci trebuie sa invatam sa depasim si sa continuam...punct si de la capat. De fapt, daca ma gandesc bine, in Berbec Vindecatorul nu cicatrizeaza, ci mai curand revigoreaza ,in asa fel incat sa ne miscam apoi rapid, dincolo de durerile noastre.
  Chiron reprezinta un fel de mesager mediator al reconcilierii individului cu natura umana, iar inainte de a trata, obligatorie este confruntarea cu durerea. Influenta lui poate ajuta la reconcilierea atitudinilor si situatiilor de tip saturnian, cu cele inovatoare de tip uranian. Esenta Berbecului este creativa si planteaza semintele a ceea ce urmeaza sa creasca, in special constiinta, in concurenta vizibila cu alte lucruri. Pentru ca vom traversa o intoarcere prin retrogradare la Pesti ( din septembrie 2018-februarie 2019), e clar ca modificarile se vor implementa treptat, comportamentele se vor schimba incet. Vor aparea astfel noi generatii ,intr-o noua maniera fata de cele de acum 50 de ani, dar cu puncte comune de abordare a situatiilor, principalul fiind o atitudine indrazneata, riscanta si decisiva de tip Berbec in lupta pentru supravietuire. Bineinteles ca vor aparea in cale si figuri periculoase individuale..sa nu uitam ca, o fi Berbecul un semn nobil, dar el trece rapid la egoismul manifestat cu cruzime pe campul de lupta, care taie-n carne vie, spargand tiparele.
  Concentrandu-ma pe esenta verbului -a fi-, Berbecul este acel EU SUNT. In urmatorii ani va iesi la suprafata exact o criza a identitatii...CINE SUNT EU,  CE CAUT EU IN VIATA MEA, UNDE ESTE LOCUL MEU ? Intrebarile vor fi puse in scopul capatarii increderii in sine, caci doar atunci individul va fi capabil sa se scuture de patura supuseniei si sa stea singur pe propriile-i picioare. Se va pleca devreme din grup, cu nerabdare din familie, iar mandria de a se recunoste invins va fi atat de mare, incat nu se va accepta constient esecul, nu se va solicita ajutorul, se vor scutura pletele si se va merge viteaz mai departe...unii din greseala in greseala ca sa dovedeasca ceva, de a fi primii in toate. Ar fi partea extraordinar de toxica a lui Chiron in Berbec, un adevarat ciclu vicios de auto-distrugere. Iar marea vindecare ar putea incepe abia cand o sa apara recunoasterea si acceptarea acestor initiative impulsive proaste si a ceea ce a condus spre ele, constientizarea propriilor defecte si limitari care ar putea indrepta spre o cadere irecuperabila.
  Ne vom indrepta probabil privirea spre acei super-eroi care vor aparea, vom fi atrasi in lupte, vom dori sa schimbam lumea, ne vom deghiza in adevarati haiduci dar...haideti sa avem putina rabdare inainte de actiune, haideti sa ne alegem cu intelepciune confruntarile, haideti sa ne purtam cu mandrie cicatricile,pentru ca ,in caz contrar, naivitatea si inconstienta ar putea sa devina vulnerabilitati letale ...sa fim seriosi, oricat de nobil am considera scopul, nimic concludent nu vom reusi singuri si fara o strategie!
  Asadar, pe 17 aprilie, Chiron isi face intrarea in zodia Berbecului, intr-o zona sociala,o casa in care unicitatea individului nu o sa fie recunoscuta de colectivitatea, organizatia, asociatia, grupul de prieteni din care face parte. Sa negi ca omul e fiinta sociala, sa negi ca apartii aceleiasi rase umane, sa fii respins din partidul sau organizatia in a carei ideologii chiar ai crezut, sa vrei sa faci bine si sa nu te bage nimeni in seama, sa primesti fara sa dai, sa apartii unei comunitati dar telurile tale sa fie total diferite, sa iti fie imposibil sa apartii la ceva mai mare...oricare poate deveni o sursa de durere.Foarte interesant este faptul ca acest domeniu sta sub influenta lui Uranus, iar Uranus este acolo. La fel de interesant ca Ascendentul momentului este in Gemeni, iar guvernatorul, Mercur, este in preajma lui Chiron. Mai punem si Soarele-ego,vitalitate,vointa, tot acolo...si avem decorul complet al individualizarii care opereaza intr-un context colectiv. Tot asta ar sugera si pozitia  Axei Destinului (Leu-Varsator) -toti pentru unul si unul pentru toti !
  Cum ar trebui sa evolueze lucrurile la solicitarile centaurului? Intr-un mod unic,cu siguranta...sa invatam sa vindecam colectivul prin individualitate, poate prin simpla prezenta la un moment dat, impartasindu-ne ranile si experientele proprii la scena deschisa....zic si eu...Ori...este vital pentru unii sa fie " cineva", dar ,paradoxal, ranile interioare personale se vor vindeca atunci cand, prin proprie vointa, exact acel "cineva" se va transforma "intr-un nimeni" daca binele comunitatii va avea nevoie de asta...Va fi atins exact acel loc unde vom simti ca nu avem dreptul sa fim singuri, chiar daca, pana a ajunge acolo, nu ne-am dorit decat o afirmare a sinelui.
  O rana a propriei identitati , a propriei unicitati, e una din cele mai dureroase, conducand spre adevarate psihoze. Spre exemplu, este ingrozitor ca parintii sa isi educe copiii intr-o prelungire a lor sau a ceea ce au dorit ei sa ajunga si n-au putut , fara sa inteleaga faptul ca urmasul lor este o fiinta total diferita. Copilul caruia nu i s-a permis sa isi descopere identitatea, care a fost constrans sa devina altul fata de ce este cu adevarat, el va fi un adult bolnav poate pentru tot restul vietii, intr-o continua cautare a ceva ce nu stie....sa se gaseasca si sa isi gaseasca locul. Atentie, viitori parinti de copii cu Chiron in Berbec, nu repetati erorile celeilalte generatii! Altfel, adultii care se formeaza vor ajunge in puncte fierbinti si crize existentiale de genul-SUNT UN NIMENI-NICIODATA NU SUNT SUFICIENT DE BUN PE CAT AU ALTII PRETENTIE DE LA MINE-DACA NU VORBESTE LUMEA DE MINE, INSEAMNA CA NU EXIST-NU IMI PLACE CUM SUNT SI DORESC SA COPIEZ PE ALTUL-SUNT O UMBRA NEINSEMNATA PENTRU CA NU AM CURAJUL SA IMI EXPRIM OPINIILE-FAC NUMAI PROSTII CA SA ATRAG ATENTIA CA EXIST....iar exemplele pot continua.
  Pana in 2027 ,Chiron nu va fi stresat de legaturi directe cu planete prea lente... pot lua in calcul conjunctia cu Jupiter ,din 2023, sau intalnirea cu Axa Destinului, din 2024....ambele intalniri vor fi oportunitati de crestere, extindere, vindecare. Vom fi ajutati sa devenim exact ceea ce suntem, sa invatam sa acceptam ca este bine sa fim noi insine, sa ne asumam responsabilitatea pentru existenta noastra, cu toate ranile, durerile si rusinile experientelor noastre, pentru ca fiecare are o misiune unica, pentru ca fiecare este si inseamna mult mai mult decat crede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu