marți, 17 aprilie 2018

VĂZUTELE ȘI NEVĂZUTELE SCRIU ISTORIE


  O intalnire astrala despre care se vorbeste mult si care isi face deja resimtite efectele, este aceea dintre Marte si Pluto in semnul Capricornului. Este o conjunctie care inspira teama,cu atat mai mult cu cat este si Saturn in zona. Grele cicluri planetare in acest sector din viata fiecaruia, iar cum o harta se studiaza in ansamblul ei, multe se leaga, fara un fir anume in aparenta...ca in jocurile de domino.
  Capricornul aduce in discutie probleme de cariera, de pozitie sociala ,de politica, de studii inalte ori de functii de conducere, de relatii cu parintii sau cu autoritatile, de planificarile pe termen lung, de corporatii, afaceri si de conducerea lor. Pluto acolo vine cu transformari in adancuri, cu ciudate dorinte de control si manipulare, in timp ce Saturn  aduce blocaje, intarzieri, stari de pesimism si depresie. Colac peste pupaza si Marte, cu toata nerabdarea, furia si frustrarile sale! Asadar discutam aici la scara larga de- sisteme, reguli, traditii si structuri, dictatori, sefi, parinti dominatori sau tipul de femeie-barbat. Avem impresia ca egalitatea, armonia si pacea au disparut. Cel mai rau exemplu actual de repercursiuni mondiale este ceea ce se petrece in Siria....planete dure, razboinice, arhetipuri grele masculine si conduite lipsite de fair-play, cu tactici si strategii extreme,considerand cultul violentei ca o ultima  solutie necesara. Se va sti oare sa se tina in frau posibilele negre efecte ale acestui triplu tranzit  care poate sa scoata din oricine partea animalica a unuia care nu mai are nimic de pierdut? Vom asista la infruntarea pradator si prada, la acel vultur care isi fixeaza victima si o paralizeaza prin hipnoza?
  La prima vedere, planurile de actiune ale lui Marte sunt diferite de ale lui Pluto....Marte prefera actiunea la vedere, in timp ce Pluto sapa in adancuri. Hmm...eroul legendar Aries isi uneste acum fortele cu Hades, Printul Intunericului....vom traversa acea ...noapte-a mintii care sa faca intr-un final schimbari in masa? Pentru unii va fi nevoie de o extraordinara putere de control asupra unor evenimente care aduc mare incarcatura emotionala. Controlul va permite un scop specific ,si anume acela de a destabiliza o ordine deja stabilita...puterea este contestata, violenta este doar o urmare a crizelor sociale si manifestarea ei ar putea sa conduca la crize economice si mai mari. Izbucnirile vor veni cand si de unde nu te astepti de acum incolo...sa nu uitam de energiile lui Uranus in urmatoarele saptamani!
  Unindu-si fortele, Marte si Pluto vor degaja ceva greu de stapanit si de directionat constructiv, iar noi vom asista la o ciocnire intre vizibil si invizibil, vom vorbi despre o furie colectiva inconstienta care va incerca sa iasa la suprafata prin situatii virulente.Va fi mare lucru sa nu se riposteze in urmatoarea perioada pana la mijlocul lunii mai, va fi mare lucru sa se actioneze pentru regenerare si nu cu teroare. 
  In momentul in care Marte va ajunge in Varsator si Uranus in Taur, o sa putem rasufla mai usurati, cu un nou mod de a vedea lucrurile. Dar situatiile nu vor fi stabilizate pe deplin ,caci vor culmina cu 2019-2020. Inca mai avem de traversat cativa ani dificili, ani in care puterea, bogatia si controlul sunt detinute de un numar foarte retrans de oameni. Incepand cu 2023, atunci cand Pluto va intra in zona Varsatorului, sistemele mondiale se vor reaseza pe alte considerente, probabil acelea ale grupurilor mai mari, si o noua era va incepe. Ceea ce s-a traversat in toti acesti ani va deveni istorie, care, cel putin in aceasta viata, nu se va mai repeta....Pluto va reveni in Capricorn peste 240 de ani, iar Saturn aici va mai fi peste 28 de ani.
  Ca tot avertizam mai devreme de crize economice si  energiile lui Uranus! De asemenea foarte mari, gata sa provoace schimbari radicale in sectoarele financiare si de afaceri ale Taurului. In alte articole eu am tot adus in discutie transformarile ce vor veni. Uranus mai este asociat si cu sclipirea,cu flashul mintii.Uranus e salbatic si neasteptat, insa Taurul nu e adeptul schimbarilor...deja avem o dilema...energia insa e atat de mare,incat va scutura cu siguranta. Sa sper ca vom incepe sa zarim lumina, ca incepem sa ne trezim din postura de sclavi ai societatii, ai sistemelor, ai statului, ai banilor, ai bancilor? Cel putin universul asta semnale ne transmite. Le vom intelege noi oare dupa urmatoarea criza globala financiara care se apropie acus-acus?
  Ma astept ca cel putin un an si jumatate de acum incolo sa asistam la fenomene naturale extreme, la modificari in agricultura si modul de nutritie, la modificari in industria textila, la accent pe calitate si nu pe cantitate, la castiguri si caderi masive pe bursa, la situatii care ii vor face pe unii bogati si pe altii faliti, vor fi puse in discutiei evitarile de impozite intre tari, datoriile istorice dintre natiuni si stabilirea altor principii, colective, de a face afaceri. 
  Foarte interesanta este Luna Noua in Taur de pe 15 mai, care poate fi un inceput, o declansare. Acolo va fi si Mercur si in aceeasi zi va pasi si Uranus. La polul opus este Jupiter in Scorpion, tot un semn financiar. PAM-PAM !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu