luni, 19 martie 2018

Spring equinox   Pe  20 martie începe primăvara astronomică,odată cu echinocțiul de primăvară în emisfera nordică. Echinocțiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare și, începând de la această dată, durata zilei, în continuă creștere, este mai mare decât cea a nopții.
  În emisfera sudică a Pământului,fenomenul este invers,astfel că în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice.Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.
 Astrologic,este un moment important,practic începerea noului an astrologic,odată cu trecerea Soarelui din zodia Pești în zodia Berbecului,din punctul Omega în punctul Alfa al zodiacului.Asistăm deci la sfârșitul unui ciclu zodiacal și începutul altuia care simbolizează creația.
  Individual,trecerea Soarelui în semnul  de foc al începutului  este un moment în care fiecare dintre noi are ocazia să experimenteze natura Berbecului într-un anumit sector de viață. Arhetipul de această natură este ca o forța de viață pură,cuprinsă într-o singură sămânță.Iar sămânță este reziduul unui ciclu anterior de creștere - atât recolta rezultată,cât și afacerea neterminată.Energia Berbecului se referă la folosirea forței  de viață brută și se manifestă prin asertivitate,curaj,asumarea de riscuri,inițiativă și spirit de pionierat.Insă în aceeași măsură,ea are legătură cu agresiunea,împingerea lucrurilor peste limită,violență, furie,neglijență și accidente.Orice forță prost direcționată  poate provoca daune sau egoism feroce.Aceeași energie,aplicată într-un mod diferit,este esențială pentru încredere și dorința de a face ca lucrurile să se întâmple.
   Studiul astrogramei momentului unui astfel de eveniment este de o mare importanță în astrologia mundană,aceea care face referire la popoare și țări.Tendințele ce reies din hartă sunt valabile până la solstițiul de vară.
  Astfel,graficul cerului,construit pentru capitala noastră,București,implicit pentru România,are Ascendentul în semnul Fecioarei.Așadar,în următoarele 3 luni,preocupările noastre și ale aleșilor ar trebui să fie axate pe zonele care reprezintă oamenii de rând și viața lor cotidiană,locurile de muncă,angajații din administrația publică,din armată și sănătate.Acolo e nevoie de mai multă muncă,organizare și disciplină,de mai multă practică decât vorbăraie și discursuri,de lucru în echipă și atenție la detalii,iar planificările și modificările care se vor aduce să fie pe termen scurt,cel mult mediu.
 Intrarea Soarelui într-o casă financiară dar și de probe existențiale,marchează preocuparea și atenția liderilor țării pentru viitoarele împrumuturi de bani care,dacă nu vor fi gestionați bine,se vor risipi rapid,nu se va face nimic important cu ei și rambursarea lor va deveni povară grea pe umerii tuturor.
De asemenea se gândesc noi metode de colectare a taxelor și impozitelor,dar și de obținere de fonduri,inclusiv europene.
  Interesant este că exact Soarele studiat acum este stăpân de casă XII,o zonă ascunsă și obscură,de inamici neștiuți,de comploturi și chiar de spionaj.Sensibil aspect când mă gândesc că ceea ce s-ar putea iniția lunile astea se poate întoarce ca un bumerang împotriva noastră,a tuturor.
Același domeniu poate semnifica și închisorile care ar putea într-adevăr să pască o figură proeminentă a statului.
   Tensiunea planetară dintre astrul zilei și guvernatorul zodiei care-i va fi gazdă nu este de bun augur pentru persoane importante și reprezentative ale țării,fie că ne referim la personalități politice,fie la V.I.P.-uri din domeniul artistic,educațional sau sportiv.Testele lor au legătură cu nerăbdarea,impulsivitatea,stresul, încăpățânarea,depășirea limitelor,dorința de control ori despotism. Nu-i exclus să se dorească a iniția modificări la condițiile de succesiune sau partaj,ori să se regândească chestiuni referitoare la tineri.
  Oricum,tot ce se exagerează va fi plătit mult prea scump,iar ceea ce se inițiază ar trebui să ia în calcul și factorul surpriză,dat fiind că aglomerația planetară din semnul Berbec se finalizează cu Uranus acolo,de la care nu prea știi la ce să te aștepți.
  Negocierile înțelepte ale părților implicate,verificarea veridicității spuselor partenerilor, ar avea oportunitatea de a netezi legătura dintre trecut și viitor,dar nu cred,nici că e suficient asta,nici că se va da dovadă de atâta diplomație,deși Venus,partea feminină conducătoare,se va strădui.Poate dacă s-ar acorda mai mult credit intențiilor ei,poate dacă nu ar mai exista în manevre atâta individualism egocentric de tip masculin,ar mai exista o șansă ca lumea să fie salvată de femeie.Dar forțele care apasă asupra ei vor fi mult prea mari și greu de gestionat ca să poată face ceva benefic pentru viitorul îndepărtat al națiunii.
  Prezența planetei Neptun intr-un sector de parteneriate va avea o importanță semnificativă în ceea ce privește acordurile cu alții.Oriunde se află Neptun,obligatoriu să ne gandim la secrete și scopuri ascunse,la trădare,confuzie și înșelăciune.Același lucru confirm dacă iau în considerare dușmăniile fățișe și sistemul judiciar.
  Măcar pentru viitorul apropiat apelul spre trezire venit dinspre partea feminină tot ar putea avea ecou.El ar trebui să aibă ca scop administrarea pământului și păzirea adevărului.Iar când spun asta mă refer la unghiul perfect dintre Uranus și asteroidul Vesta aflat în zodia Săgetătorului,o zodie a justiției.
   Lipsa elementelor din semnele de aer va obstrucționa însă imaginația și privirea în perspectivă,va comunica dificil,va înțelege la fel de greu,îngreunând progresul.
  Jupiter retrograd în Scorpion,în aspect pozitiv cu Pluto,ajută vechile convingeri și credințe,instituțiile bancare,justiția,comerțul cu străinătatea,personalul cu legătură de la educația primară la cea universitară,jurnalism și publicitate,dar și din acele domenii care au legătură cu mijloacele de comunicare și locomoție,infrastructură,spre exemplu poștă,curierat,căi ferate și drumuri.Nu același lucru pot spune despre noile activități ori noi acțiuni în domeniile menționate.
   Sectorul condus de Jupiter,bine aspectat acum,face referire la problemele mai vechi de mediu înconjurător,care poate prin restructurări și reveniri asupra legislației curente,pot rezolva câteva din problemele care apasă.
  Sunt posibile evenimente nefaste  în ceea ce îi privește pe copii,pe ambasadori sau diplomați.Recomand de asemenea prudență în investiții sau jocuri de noroc,pentru societățile cotate la bursă,atenție atunci când vă aflați în locuri publice,inclusiv în spații de distracție și,nu în ultimul rând,grijă mare la persoanele viciate!Acolo să luați măsuri simple,practice și conservatoare.Metodele să fie acelea experimentate, deja cunoscute că ar fi dat roade și în trecut.
  Luna reprezintă populația de rând și se află în Taur.Oamenii vor fi preocupați de bani,de posesiuni,de cum să câștige și cum să cheltuiască.Mulți se pot gândi încă să plece din țară pentru salarii mai mari, dar îi sfătuiesc să ia în calcul faptul că orice gafă de manevră va avea repercursiuni pe timp îndelungat,în special dacă este vorba de doamne.
  Nici doamnele din partide nu vor sta deoparte,însă e greu de crezut ca ideile lor vor prinde viață dacă nu vor avea de fapt pe cineva să le susțină,cineva cu mult mai multă experiență și putere .
  Arcul din cercul zodiacal, corespondent șefului executivului sau partidului aflat la putere,este reprezentat de semnul Gemeni.Se pare că planurile și deciziile pe care aceștia le vor lua în perioada imediat următoare vor fi la nivel superficial,fără prea mare aplicabilitate în practică,mai mult discurs decât fapte,mai mult deplasări scurte decât muncă asiduă,responsabilă,care să construiască ceva durabil.
  Afacerile cu străinii vor fi fluctuante,iar politica dusă de partide va fi instabilă,după cum vor fi reacțiile maselor de oameni.Ori un așa mod de a lua decizii n-are cum să fie benefic pentru țară.
  Luna,reprezentând poporul, aspectând acum negativ cu Axa Destinului atrage atenția asupra unui potențial pericol ,și anume acela care aduce un sentiment al inutilității,al faptului că tot ceea ce încercăm să facem,să se facă, e degeaba.Greșit,total eronat.Se pot aduce schimbări ale structurilor învechite,se pot recupera etapele sărite de până acum,dar totul este să se vrea.Deocamdată,egoismul și goana după avere e atât de mare,iar timpul de 3 luni atât de mic,încât nici nu ne vom da seama când trece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu