duminică, 21 ianuarie 2018

REPEROSKATSCOP SAPTAMANAL


  Si daca previziunile mele valabile pentru saptamana ce tocmai se incheie aveau cuvintele finale care sunau cam asa:"rebeliune si revolta, tensiune si haos prin razvratire.",lucru de altfel dovedit zilele acestea, se pare ca povestea continua...cu Mercur in prim plan...aspectand exact cu astrele care preseaza schimbarea si lupta vechi-nou la nivel colectiv (Pluto si Uranus).
  Saptamana 22-28 ianuarie pune si de data asta presiune doar pe o jumatate a cercului zodiacal. Astfel, batalia unora se va da in interior, iar a altora in afara, pentru fiecare in functie de astrograma natala.
  E posibila o oarecare duritate in discursuri, e posibila ambitia obsedanta de a detine controlul si suprematia prin cuvant, e posibil ca afirmatiile sau tranzactiile sa se transforme in mari gafe in conditiile in care ele sunt facute sub teama, stres si presiune acolo unde de fapt e nevoie de diplomatie si discretie...cu Mercur langa Pluto in Capricorn, activandu-se careul cu Uranus nu prea e de glumit. 
  La nivel individual, atentie la neatentie, la violenta si faptica,si verbala,la accidentele de orice fel, caci consecintele pot fi dramatice,amplificate inclusiv de Marte pe grad critic!
  Viziunea ingradita capricorniana si perspectiva de a judeca situatiile ar putea capata noi valente si cuprinde orizonturi mai largi sub influenta lui Jupiter. Dar nu pentru toti...vor reusi sa fie adevarati profeti numai aceia care nu se cramponeaza in detalii,care dovedesc flexibilitate in gandire,care nu se gandesc doar la prezent si nu tin cu dintii de trecut... perspective exista, dar ele sunt inca ascunse si nu au cum sa fie aduse la suprafata de capetele patrate.
  Pe masura ce ne apropiem de finalul de saptamana in discutie, careul Mercur-Pluto-Uranus se strange, viteza de reactie la stimulii exteriori creste, vestile se propaga cu repeziciune, inclusiv prin presa si internet, multora nu le va placea ceea ce vor citi sau auzi si probabil ca vor raspunde agresiv. Altii,din contra,se vor lumina la minte si-si vor da seama ca exista un alt adevar fata de ceea ce au crezut pana acum. 
  Bineinteles ca exista un alt adevar, ascuns de ochii lumii, de unii doar banuit, iar acum el se vrea gasit in intuneric si luminat sa iasa. E descoperit ori ramane in adancuri, nu conteaza deocamdata, problema este ca "porumbelul pe gura iese"...pfff!...absolut orice nesabuinta complica problemele...si prostia, si graba, si nerabdarea de a divulga secretele chiar cu buna intentie, reprezinta grave erori....e foarte important sa stii si cand, si unde sa spui lucrurilor pe nume....sextilul Mercur-Chiron ( in Pesti) subliniaza aceasta cale spre vindecare, iar ea se numeste reconciliere prin acceptarea de a-i ajuta pe ceilalti... dar putini o vor aplica.
  Trecerea planetei Marte se va face de la apa la foc, acolo unde se va desfasura in voie. Marte paraseste Scorpionul in care a tot rascolit cu batul mizeria, si ajunge in Sagetator unde va ramane pana la jumatatea lui martie. Sa vezi atunci curaj si  lupte pentru a apara cauze, pentru justitie, adevar si libertate! 
  Individual,vom asista cu siguranta la revolta celui pana acum asuprit.

PS-Ingresul planetei Marte se face intr-o casa a starii omului obisnuit,a armatei,pompierilor si altor forte de ordine,a conflictelor,a sindicatelor,a functionarilor  si angajatilor. 
Casa 6 e de asemenea o casa de boala acuta, iar Sagetatoru-i acolo...totu-i inflamat...caci da, suntem un popor bolnav, dar nu pe veci cazut la pat...
Ascendentul hartii este in Rac, deci evenimentele vor fi interne si vor pune presiune pe clasele de conducere...Marte e guvernator de casa 10 ( sef, guvern), iar Luna, stapana de Ascendent, se afla in casa 11 (parlament, legislatie)....extraordinar ce bine reflecta pozitia astrelor pe cer faptele oamenilor pe pamant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu