duminică, 7 ianuarie 2018

REPEROSKATSCOP SAPTAMANAL


    Saptamana 8-14 ianuarie, a doua din 2018, aduce energii amestecate, unele chiar frumoase pot spune, cel putin in prima parte, dar de care trebuie sa stim sa profitam  pentru a le rezolva pe cele mai puternice ca noi din a doua jumatate. Gata cu leneveala, caci probleme grave se impun a fi studiate!
   Sextilele Soare-Jupiter, Venus-Jupiter vor avea darul de a contracara fortele emise de Marele Benefic in careu cu Axa Destinului, prin descoperirea cercetand a unor solutii in urma carora sa ne revina doza de optimism si credinta in sansele noastre, sa ni se largeasca viziunea asupra lumii si problemelor ei, sa devenim mult mai siguri pe noi, dar in aceeasi masura sa trecem dincolo de granitele unei auto-evaluari de bun simt. Desi inspiratia si creativitatea parca vin din eter, e nevoie de efort ca sa le integram realist si sa obtinem beneficii ,fie materiale, fie in relatii, fie in ameliorarea sanatatii. 
   Marte langa Jupiter adauga un plus de energie prin sextilul cu Pluto, mizand pe transformari profunde , pe dorinte pasionale, dar si pe obsesii, manipulare, control ,cu voia sau fara voia noastra.
   Intensitatea emisa dinspre Capricorn, prin tripla intalnire Soare-Venus-Pluto, sprijina puterea de negociere, urmarirea asidua a unui obiectiv, cultivarea valorii, atragerea de resurse din locuri ascunse, puterea de a face o extraordinara impresie asupra altora, descoperirea de secrete ...toate bazandu-se pe dinamica puterii. Fortele sunt atat de mari incat trebuie dozate cu grija pentru a nu trece dincolo de limitele pe care sa le stapanim. Daca ele si atitudinile noastre o iau razna, vom face  rau si noua, dar si altora. Atentie de unde pornim si unde ne oprim cu ambitiile!
    Actiunea directa, tendinta de a riposta, furia, frustrarea si complexele cad in lumina reflectoarelor si vor fi greu de stapanit. Reactionati in orice imprejurare cu calm, moderatie si impartialitate, stabiliti-va scopuri clare, renuntati la inhibitii si asumati-va riscul numai daca proiectele voastre au fost indelung studiate !
   Ciclul retrogradarii mercuriene abia acum se sfarseste, iar noi vom privi situatiile trecute cu alti ochi si dintr-o alta perspectiva. Doar nu degeaba le-am reajustat, regandit si restudiat luna trecuta! Si ca tot am adus vorba de Mercur, planeta ajunge...unde altundeva decat si ea in Capricorn ?...Va matura acest semn pana la sfarsitul lunii, obligandu-ne sa fim seriosi in gandire, ordonati, practici si planificati, usurand capacitatea noastra de a lua decizii dure, restrictive, acolo unde e cazul. Grija insa la starile de depresie si descurajare, caci e moment de actiune pentru urmatorii pasi, si nu de a ne plange de mila!
   Sfarsitul de saptamana vine cu un aspect tot al lui Mercur care va intalni in prima faza pe Marele Profesor, pe Saturn. Nu va imaginati ca vom dansa si vom petrece cu un astfel de unghi, dar el are un mare potential de a planifica si a trage concluzii in cazuri grave sau proiecte de anvergura . Cu luciditate si sange rece vom renunta la variantele care ne-au blocat pana acum si vom gasi alte cai pentru a ne atinge scopul.
    Uranus poate veni cu suprize neplacute. Cu aceasta planeta nici nu stii la ce  sa te astepti !Ea formeaza careu cu aglomeratia din Capricorn si poate aduce iregularitate in finante,functionare incorecta a aparatelor si sistemelor de ultima tehnologie, surprize in conturi, inconsecventa in relatii si munca, instabilitate si irascibilitate, dorinta de eliberare de ceva care constrange, radicalitate in comportament, rebeliune, iesire  din tiparele convenientelor, crize existentiale, haos in mediul din jur, deci tot ce poate fi deranjant si crea instabilitate. Partea buna a lucrurilor este ca acolo unde se manifesta asa, cu siguranta in urma schimbarilor vor aparea noi oportunitati. Va sfatuiesc asadar sa va stapaniti revolta doar de dragul revoltei, si sa actionati controlat numai acolo unde trebuie sa va eliberati de ceva ori cineva care nu mai functioneaza si vi s-a dovedit asta in trecut.
    Si inca ceva de care va trebui sa tineti cont multa vreme ( ani !) de acum incolo, de fapt atata timp cat va exista tensiune planetara in zona condusa de Capricorn . Acordati atentie marita si neintrerupta sanatatii , carentelor de vitamine ,de minerale si bolilor cronice !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu