miercuri, 13 decembrie 2017

TIC-TAC- 2018- PARTEA I


   In conditiile in care Axa Destinului se afla pana in noiembrie 2018 pe semnele Varsator-Leu, inclin sa cred ca anul ce se apropie cu repeziciune, indiferent ce situatii si evenimente aduce, va avea doua scopuri. Unul ar fi acela de a ne obliga sa ne scoatem la suprafata creativitatea si talentele ,in asa fel incat sa echilibram relatiile cu cei dragi si sa ne asumam noi roluri sociale. Iar al doilea scop ar fi  construirea unei baze care sa asigure intruchiparea ideilor de libertate si progres in viata tuturor.
   Incepand apoi cu noiembrie, Axa Nodurilor schimba semnele, activand zona Rac-Capricorn, adica tot ce e legat de familie, de domicilii si imobiliare, traditie, istorie si locuri natale , statut, cariera si obiective pe termen lung.
  Stim ca din octombrie 2017 Jupiter a ajuns in Scorpion si de acolo, scormonindu-ne in umbre, ne obliga prin distrugere si renastere, sa lucram la profunzimile interiorului nostru. Planeta va oferi din plin tendintele unei crize, pentru ca nu degeaba Scorpionul este considerat cel mai controversat semn. Activitatea sa va fi intensa, mai ales in ianuarie, aprilie si septembrie, cand vom asista la restructurarea realitatilor vietii si la transformari, unele chiar radicale. Se va deschide astfel o noua dimensiune de dezvoltare personala, pe alte considerente si in alte conditii la care vom fi nevoiti sa ne adaptam personal, financiar si social.
   Din martie si pana in iulie planeta Jupiter va retrograda, iar daca vom sti sa cooperam bine pe baza a ceea ce gasim bun in noi, vom reusi sa deschidem accesul la adevarul nostru, la resursele potrivite si sa facem schimbari concrete. Insa asta va fi doar un prim pas.
   Va trebui sa ne continuam planurile interioare ,restructurarile si transformarile in conditii dificile pana in noiembrie, cand astrul va ajunge acasa, in Sagetator. Abia de atunci incolo totul o sa devina vizibil, dinamic, activ, iar noi vom fi capabili sa punem in aplicare la scara larga informatiile obtinute de-a lungul unui an scorpionic.
    Saturn ajunge si el acasa, in Capricorn, mai repede decat sarbatorim noi Anul Nou si trecerea in 2018. O sa ramana aici 3 ani, data fiind miscarea retrograda din aprilie pana in septembrie. Vor fi afectate afacerile, structurile economice , financiare, cele de guvernanta si putere globala. Sa nu uitam ca Pluto deja apasa pe Capricorn si, in plus, ne aflam la incheierea unui ciclu important planetar Saturn-Pluto inceput in 1982, pregatindu-ne pentru altul care se apropie . Aproape intotdeauna perioada tranzitorie dintre un ciclu si urmatorul este resimtita ca fiind sufocanta. Probabil ca 3 ani de Saturn in Capricorn ( pana in 2020) vor fi unii dintre cei mai importanti ai anilor cu Pluto aici ( 2008-2024). Cred ca vom culege "roadele" tuturor iresponsabilitatilor mondiale politice si financiare. Totul va trebui sa se realinieze la o alta linie de start, iar ca sa se intample asta, Uranus, pe grad final de Berbec pana in luna mai, o sa forteze cu schimbari surprinzatoare.
    Individual, revenind la Saturn, energiile vor fi indreptate spre cariera, loc de munca si competente profesionale, spre statut social, relatii cu sefii, cu finantele, cu rudele in varsta, cu afacerile si proiectele cu bataie lunga. Pe masura ce vom intelege mai bine la ce tip de efort suntem solicitati sa raspundem si ne angajam responsabil sa ne facem treaba in asa fel incat sa ne cunoastem si limitele, situatiile traversate nu vor mai fi atat de greu resimtite.
   Saturn isi face acum intrarea in propria-i zodie cu mult fast, regeste, dandu-si mana inca de la poarta cu Soarele in noaptea de 21 spre 22 decembrie 2017. Incepe astfel un nou ciclu planetar care dureaza un an de acum incolo. Alegerile de acum, la final de decembrie , trebuie tratate cu maxima seriozitate , indiferent cat de grele sunt cu deciziile, importante obiectivele si munca la care ne inhamam.
   Aprilie va da primele rapoarte asupra procentajului de eficienta a planului de acum. Vom avea ocazia ca pana in toamna lui 2018 sa facem ajustari, restructurari ca sa traversam probleme care poate in momentele acelea o sa simtim ca ne depasesc. Determinarea si  ambitia de a reusi prin disciplina si organizare isi vor arata inca din iunie-iulie mugurii indeplinirii cu succes a misiunii si primele indicii concrete ca am ales ori nu bine calea.
   Din iulie in septembrie Saturn se reimprieteneste cu Uranus si aduce variante cu ajutorul carora putem iesi din conservatorismul si cadrul vechi financiar in care ne-am miscat pana in acel moment.Se vor integra atunci alte idei ,inovatoare, intr-unul din proiectele noastre importante de viata deja pornit.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu