sâmbătă, 16 decembrie 2017

TIC-TAC 2018-PARTEA 2


   2018  ca va fi un an cu tendinte contadictorii , un an complex, un an din care nu vor lipsi socurile urmate de distrugerea stabilitatii existente, pentru ca doar asa vor aparea noi oportunitati si noi semnificatii ale vietii. Conexiunile si legaturile cu altii, conditiile materiale ale vietii de zi cu zi vor fi transformate prin extindere si depasire a limitelor si granitelor, asa cum va impune planeta Uranus atunci cand ajunge in Taur, o alta energie forte a anului . Daca in prima jumatate de an ea are ultimele zvacniri in Berbec, cateva din ele foarte puternice, pana in anul 2026 planeta va traversa semnul Taur. Fiind un astru colectiv si deplasandu-se lent, efectele ei se desfasoara la scara larga, mondiala si afecteaza generatii intregi. Probabil ca multe din ideile inovatoare ale ultimilor 7 ani vor fi transpuse in practica in urmatorii 7-8, pentru ca acum, la intrarea planetei in semn, ni se ofera doar tendintele.
   Taurul este o zodie a bunurilor materiale, inclusiv a banilor, in timp ce Uranus reprezinta ultimele noutati in materie de tehnologie. La ce ma astept in continuare ? De fapt de multi ani am sugerat asta in articolele anterioare, iar cititorii fideli inscrisi la postarile mele de atunci cred ca isi aduc bine aminte...de cand analizam careul Pluto-Uranus, din 2012 incoace...ma refer la moneda virtuala            ( bitcoin si alte cripto-monede) ori la transferurile financiare prin sisteme electronice ( digital-cash). Stiti bine ce avant si soc pe pietele financiare a produs anul asta valoarea bitcoin-ului spre exemplu !
   Pe de o parte Taurul este un semn fix , caruia nu ii place schimbarea, in timp ce Uranus adora modificarile radicale si provoaca haos prin metodele si loviturile lui, iar in Taur se afla "in cadere".
Cum vad eu lucrurile? Pana la jumatatea anului 2018 Uranus lupta din Berbec, impingand cu  ultimele forte spre  revolutia care sa schimbe vechile structuri ale societatii. Nu reuseste in astea 5 luni, reia atacul la scena deschisa din noiembrie 2018 pana in martie 2019, odata cu retrogradarea in Taur  si intoarcerea la Berbec. A avut cativa ani la dispozitie si chiar "si-a facut datoria", caci sub influenta acestor energii s-a declansat revolutia europeana, americana, Primavara Araba, aparitia acestui Trump atipic pe scena politica ori Brexit-ul. Istoria a demonstrat ca atunci cand clasele conducatoare au depasit orice limita a unei acceptabile existente, iar masele de oameni nu au luat masuri constiente,  natura a venit  cu lectiile si corectiile de rigoare care au declansat obligatoriu modificari la scara larga.
   Revenind la sectorul bancar, asa cum spuneam in partea I a previziunilor mele, Jupiter se afla in Scorpionul care guverneaza casa 8 (financiara !) pana in toamna lui 2018. Vom avea asadar duble extraordinare energii pe intreaga axa a valorilor materiale...Jupiter si Uranus lucrand in acelasi timp din mai pana in noiembrie. Wow!! Revolutia monedei porneste !!!Odata cu ea vin  semnele de schimbare a sistemelor mondiale financiare. In timp, in ani, destramarea vechilor piete se va produce si se vor pune bazele altora noi...vor fi cu siguranta baze solide pentru ca, sa ne reamintim, avem Saturn in Capricorn pana in 2020 ! Va fi un proces de durata, caci puterile mondiale actuale , bine in pielea si confortul lor de atata amar de vreme, se vor impotrivi cu inversunare si nu vor lasa cu una-cu doua sa le scape mierea  printre degete. Dar atunci cand se va intampla, cu influenta maselor care-si vor retrage orice sprijin acordat lor pana acum, vom asista la alcatuirea unor noi piete si a unor noi forme de schimburi comerciale, unele inca neinventate pana acum . Cu cat populatia va constientiza mai repede aceste necesitati, cu cat nu vom mai ramane mult timp ingraditi in aceste sisteme rigide si jocuri monetare mizere si nesigure, cu atat ne vom conserva energia pentru constructia de dupa...altfel, vom ramane storsi ,fara pic de vlaga, cu viata noastra trecand aiurea prin crize greu de suportat....nu realizam noi schimbarile ordonat, disciplinat si cu cap, atunci o sa ne forteze universul si va fi mult mai dur sa simti cum fuge pamantul de sub picioare si sa nu stii incotro s-apuci.
    Scorpionul, zodia opusa Taurului, va resimti de asemenea aspectele lui Uranus prin schimbarile pe care le aduce in domeniul asigurarilor, ipotecilor, mostenirilor si partajelor, a imprumuturilor, taxelor, a bunurilor in comun cu altii si ,bineinteles, a afacerilor in asociere.
   Uranus in Taur nu se refera  doar la partea monetara, ci si la sistemul de alimentatie, la agricultura, la tot ce inseamna resurse naturale, mediu si ecologie. In aceste sfere omenirea va traversa crize socante pentru ca sferele economice asa cum au fost si inca sunt ele legiferate si structurate sa se adapteze la conditiile pe care le traim si sa gaseasca rezolvari la problemele majore ale natiunilor. Toate insa nu vin dintr-odata, ci rand pe rand, pana in 2025. Anul 2018 insa e un punct de plecare si micul bulgare care, pe masura ce se rostogoleste, creste din ce in ce .
  Individual, primii care vor simti efectele-surpriza ale acestor transformari planetare cu iz uranian, vor fi nativii cu planete importante si puncte sensibile in primele 3 grade Scorpion, Taur, Fecioara, Capricorn, Varsator, Leu. Pentru ei vin acum intoarceri bruste de situatii care le pot schimba radical viata. Si restul de semne zodiacale traverseaza modificari, insa impactul e mai mic decat la cele enumerate si le vor gestiona mai simplu. Partea buna a lucrurilor este ca, oricat de dificila perioada ar urma , asa cum de fapt experienta a dovedit, doar tendintele grele economice ar putea uni oamenii si i-ar putea impulsiona sa reactioneze in asa fel incat sa se produca transformari evolutive, pozitive, pe alte principii, valori si credinte.
..va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu