duminică, 24 decembrie 2017

REPEROSKATSCOP SAPTAMANAL


    Ne apropiem de sfarsitul anului, invaluiti poate de cele mai importante energii ale lui 2017, si anume acelea venite dinspre Capricorn. Ma refer in primul rand la intrarea lui Saturn in propria-i casa din care, timp de 3 ani de acum incolo, va gazdui evenimente, va preda lectiile responsabilitatii si va dicta pentru fiecare recompensele faptelor .
   Tot acolo se afla acum Soarele-regele, care si-a marcat triumfal intrarea odata cu solstitiul de iarna si mana in mana cu Saturn in zodia traditiei , oferindu-ne faptic si concret una din cele mai importante lectii de istorie, aceea a monarhiei si a ultimului rege al Romaniei.
   Exact in dimineata zilei de Craciun, ajunge si Venus in semnul serios al Capricornului  si acolo, cu  4 planete prezente, avem un stellium puternic cu Micul Benefic in calitate de calauza si Pluto incheind convoiul. Totul sugereaza ordine, disciplina, responsabilitati pe termen lung, chiar austeritate si o buna gestionare de finante, seriozitate si conducere cu mana de fier a propriilor vieti si relatii. In acelasi timp umbre de teama si pesimism vis-a-vis de viitor ne invaluie, iar in acele momente credinta e tot ce ramane....credinta in Dumnezeu si speranta in timpurile care urmeaza.
   Venus în Capricorn se concentrează pe ceea ce dorim cu ardoare sa facem ca sa ne atingem telul.. Venus inseamna in aceasta situatie bani. E nevoie sa fim responsabili cu cheltuielile, cu cerintele sicu ceea ce împărtășim cu altii. Capricornul din harta noastra natala este locul în care tranzitul lui Venus  poate ajuta să atragem bunastarea dar numai daca dovedim maturitate in tot si toate. Nimic nu ne este dat gratis în timpul acestui tranzit, deși cu siguranță putem câștiga respectul celorlalți dacă maximizam energia Capricornului. Astfel de tranzit  ajuta să  facem serios lucrurile pe care  le iubim. Promisiunile goale,  și castigurile la loteria viitorului nu sunt importante. Dovada valorii contează acum si este timpul să lucrăm cu realitatea. Cooperați asadar cu regulile (Capricorn), rămânând conștienți de linia dintre responsabilitate și represiune !  Cam acesta ar fi indemnul venusian al urmatoarelor saptamani.
   Venus  intalneste pe Marele Profesor ,pornind astfel un nou ciclu planetar, ce se va desfasura pe parcursul a un an si 2 luni. Intalnirea are loc pe o casa a iubirii daruite, a creativitatii,placerilor, artei si investitiilor. Aici, angajamentele pe termen mediu obligatoriu sa fie serios gandite si de cursa lunga, pentru ca ele necesita efort, se desfac apoi greu si nu vor avea nicidecum de-a face cu acel “trai neneaca” . Pentru ca vorbim de gradul zero Capricorn, e nevoie sa finalizam intai pe cele vechi si abia pe urma sa planificam altele. Rezultatele alegerilor pe care le facem acum se vor vedea undeva prin luna mai a anului viitor.
  Trigonul Marte-Neptun se formeaza in a doua jumatate a saptamanii ,indemnandu-ne sa avem curajul de a actiona in directia sugerata de flerul si intuitia noastra, mai ales pentru cauze demne si nobile. Orice lupta si batalie acum se va castiga mai curand prin fapte frumoase decat prin replici si agresivitate. De asemenea  e o perioada favorabila artistilor in special, pentru ca vor fi in verva si vor avea ocazia sa se exprime pe scena. 
   In ultima zi a saptamanii traversam o mediere a Axei Destinului cu ajutorul planetei Mercur. Ea poate contracara prostul aspect si apasarea lui Jupiter asupra vietii de zi cu zi, prin indemnul de a verifica adevarul si realitatea prin informatie, logica si gandire a oricaror variante tentante importante pe care ne-am dori sa le fructificam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu