duminică, 13 august 2017

REPEROSKATSCOP


  Vom traversa pana la sfarsitul lunii august si jumatatea lui septembrie o perioada deosebit de sensibila si delicata in aspecte cu turnuri periculoase, iar cand spun asta ma refer mai curand la situatia mondiala, la starea natiunilor, a celor care conduc, a tuturor sistemelor, decat la evenimentele individuale. Bineinteles ca fiecare picatura alcatuieste oceanul, ca fiecare om apartine comunitatii si ca viata fiecaruia este strans legata de ceea ce se intampla in jur.
   Pe langa energiile puternice ale eclipsei solare din Leu care se formeaza pe 21 august insa deja se resimte, ceea ce imi atrage atentia in mod special in harta este zona semnelor cardinale -Balanta-Capricorn-Rac-Berbec, formand Marea Cruce Cardinala, o figura geometrica planetara de netagaduit in importanta ei si in ceea ce poate declansa o simpla scanteie. Sa ai pe cer acum astfel de pozitii astrale nu ar putea duce la altceva decat la exacerbarea si amplificarea efectelor de eclipsa.
   Daca la prima vedere mi-a sarit in ochi doar un careu in T format din Pluto-Venus-Jupiter, remarc acum cat de activa e si zona Berbecului, si asa o zodie a actiunilor impulsive , sub stres, nervi si fara gandire la consecinte. Acolo este Uranus, dar nu numai...e si Eris, Zeita luptei si discordiei...se formeaza asadar nu doar un careu, ci intreaga Cruce Cardinala. 
   Unele secrete si situatii umbrite in subteran pot iesi la suprafata in toata "splendoarea" lor, in special in zona finantelor, bancilor ori a relatiilor de orice fel, Astel de informatii conduc la actiuni de moment, la nervozitate, dorinta de control, manipulare, invidie si gelozie, orgoliu ranit, cu incercare de rezolvare la vedere dar cu motivatii secrete in spatele scenei. Emotionalul poate atinge cote alarmante, iar de aici e nevoie doar de o mica scanteie ca sa izbucneasca marele parjol. Dorinta de putere sau razbunare va orbi mintile si asa ingreunate de retrogradarea mercuriana, iar ceea ce s-ar putea petrece apoi va atinge cu siguranta inclusiv zona de origini, de istorie, de familie, de copii sau de perioada copilariei. Care pe care va fi dispus sa vada gunoiul din ochiul altuia si sa-si elibereze agresiv frustrari acumulate in timp...Unde-i cheia atenuarii tensiunii?  Normal ca directia trebuie sa se indrepte spre a ne vedea propriile gunoaie si apoi pe ale celorlalti. Curatenie sa facem in ograda noastra si apoi la strada, insa obligatoriu si una si alta in ordine. 
   La toate ar trebui sa ne concentram pe discernamant, lucru greu de altfel in conditiile opozitiei Mercur retrograd-Neptun. Timp de o luna ar trebui sa ne intrebam unde-i adevarul si unde-i minciuna, care-i realitatea si care-i fictiunea? Numai daca ramanem curiosi si deschisi intrebarilor vom elibera calea informatiilor ca sa se indrepte spre noi...altfel, singuri inchidem poarta. Luati aminte ca nimic nu este asa cum pare la suprafata !!
   Desi Marte pare a avea legatura doar cu eclipsa ,nu e asa. Planeta se leaga prin inconjunctie direct de Pluto si implicit Crucea Cardinala in formare. Asa ca mai avem o posibila agresiune si stare de asediu care se adauga... daca exageram cu Leul, exageram cu bataliile de orgolii si dorintele egocentriste in detrimentul altuia, daca exageram cu Capricornul, exageram cu ambitia ,cu agatarea de putere ,dictatura si controlul cu orice pret, in detrimentul suveranitatii celorlalti. Cum e mai bine? Nici asa, nici asa...jucati pe sarma acum si faceti echilibristica constienta, dragii mei, iar cine are urechi si ochi, sa-mi auda si sa-mi citeasca sfaturile ! Orice actiune gresita acum va avea repercursiuni karmice ,unele chiar colective...iar karma nu stii din ce zona te prinde,caci ea poate actiona, fie din zona umana, fie din forte ale naturii . Si sa ne intelegem bine! Unghiurile perioadei nu starnesc ele insele dezordine si haos in viata...ele doar aduc la suprafata ceea ce deja zace acolo de multa vreme.
  Eclipsa aduce deschiderea pe viitor, insa numai daca ii indreptam constient si constructiv razele. Spun asta si pentru ca Nodul evolutiei este de asemenea in Leu. Asadar ,oportunitate exista si deschide inimi, lideri insemnati pot sa apara, iar lumea poate fi recladita, insa pe alt calapod si numai dupa ce se traverseaza o criza majora , caci doar ea contribuie la indepartarea de atasamentele de care stam fiecare agatati, la eliberarea de ce e toxic adunat de mult timp. Retragere in interior sfatuiesc planetele retrograde, focalizarea pe ceea ce ne blocheaza indeamna conjunctia Saturn-Lilith, renuntare la vicii, imoralitati si posesiuni ilegale doar pentru ca asta consideram ca ne da siguranta sugereaza tensiunile cardinale...si totul pentru curatenie, totul pentru actiune fara ganduri marsave, totul pentru  adevarul care elibereaza...iar la final rezulta mult spatiu pentru a primi suflul cel nou. 
   Poate fi mana universului  si sansa omenirii in urmatoarele saptamani ....Schimbare-revolutie-revelatie-necunoscut-inovatie-creatie...Individualitatea armonizata frumos cu marea comunitate va deschide larg portile schimbarii personale si colective...TOTUL ESTE SA SE VREA SI SA SE JOACE CU CARTILE PE MASA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu