miercuri, 15 martie 2017

HAPPY EQUINOX !


    Pe 20 martie,in jurul pranzului, Soarele intra in zodia Berbec, marcand noul an astrologic, echinoctiul  si inceputul astronomic al primaverii in emisfera noastra. E un important punct energetic , o treapta cu viteza mare,un  simbol de inceputuri, de care poate profita fiecare din noi. Si este motivul pentru care ma aplec doar asupra aspectelor pe care eu personal le consider cele mai importante din harta construita cu ocazia ingresului Soarelui in Berbec.
   Berbecul e lider, e energic si curajos, dornic sa infrunte orice obstacol, e inovator, aventurier , in concluzie un adevarat centru de putere.
   Ascendentul diagramei este in Racul (casa, traditii, istorie,familie, terenuri si proprietati) guvernat de Luna, astru ce reprezinta oamenii de rand, poporul, mamele si femeile, de aceasta data langa austerul Saturn, Profesorul care testeaza si aduce-n cale probe pe care noi trebuie sa le traversam strategic, cu efort si cu responsabilitate, cu credinta si prudenta, chiar cu atitudini conservatoare acolo unde este cazul.
   Racul este un semn feminin, de apa, cu accent pe emotii, nervos si nelinistit, chiar capricios si schimbator, cu directie spre Vest.
   Astfel, accentul urmatoarelor 3 luni de acum incolo va fi indreptat spre locuitorii tarii, spre conditiile de munca si de sanatate. Cea mai mare parte a locuitorilor va demonstra modestie, harnicie, receptivitate si intuitie, dar va traversa si dezamagiri amestecate cu stari de pesimism ca lucrurile stationeaza si sperantele intarzie sa devina reale.
    Desi precare conditiile, cu Luna in casa 6,in tensiune cu Soarele, cu reformele si problemele de autoritate ale functionarilor publici, militari ori ale celor care lucreaza in domenii medicale, cu preocuparile cotidiene de rutina, cu posibile modificari la locurile de munca, deci, cu toate astea, trigoanele Luna-Saturn-Uranus-Nodul Nord lunar ofera oportunitati constructive pentru viitor.
   Pozitia Soarelui in casa 10 aduce nou suflu, noi pozitii, noi directii pentru presedentie, guvern si in general pentru puterea executiva. Cu Uranus acolo, surprizele nu intarzie sa apara, cel putin in declaratii, caci Jupiter care reprezinta justitia o sa preseze. Nu-s excluse nici pierderi financiare la acest nivel si din aceasta cauza, se doreste sa se produca  schimbari .
   Mercur se afla pe grad critic, 13, Berbec, aducand confuzie si framantari interioare in guvern sau pentru seful statului. Daca se traverseaza cu bine dusmania si puterea de control ce vine dinspre adversarii infiltrati in structuri puternice ( Pluto in casa 7), vom avea ocazia sa vedem intr-o noua lumina  lucrurile si situatiile la acest nivel inalt  sau putem vedea reactii acolo ,ca urmare a hotararilor altora. 
    Probabil ca huruitul din fundal se va transforma in vuiet  si informatii nelinistitoare , cu atat mai mult cu cat Berbecul contine un stellium de  4 planete...toate vor indemna la decizii si actiune fara ezitare.
    Jupiter retrograd in casa 4 si antrenat direct in careurile pe semne cardinale, nu aduce fericirea unei planete norocoase pe cat ii este renumele si inclin sa cred ca nici macar fenomenele naturale nu vor tine pe de-a-ntregul cu noi !... 
   Pe de alta parte, justitia de asemenea poate veni cu procese grele imobiliare pe rol, dar in aceeasi masura presimt si ca Jupiter va face opozitia in Parlament. se rectifica hotarari, se redeschid poate dosare ori continua cele incepute.
   Voua si mie , bineinteles, doresc primavara frumoasa si posibilitate de a beneficia util de energiile care trezesc insasi natura la viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu