sâmbătă, 17 septembrie 2016

Cornul abundentei ori deznadejdea risipei romanesti ?


  Sa fie oare o intamplare faptul ca inceputul de sezoane este asociat cu semnele cardinale zodiacale?Nici vorba pentru ca, dupa cum bine stim,si echinoctiul si solstitiul reprezinta markeri importanti ai timpului care ne ajuta sa ramanem conectati la ciclul misterios dar permanent al vietii pe pamant. Iar daca echinoctiul de primavara reprezinta punct important de noi inceputuri,acela de toamna e legat de culegerea recoltelor ,a ceea ce am sadit atunci cand Soarele a intrat in Berbec primavara.
  Pe 22 septembrie se celebreaza inceputul toamnei in emisfera nordica,odata cu intrarea Soarelui in zodia Balantei. Ziua este egala cu noaptea ,dar pregateste insa calatoria binecunoscuta spre intuneric ul iernii si, odata cu ea, indemnul de a incepe sa ne conservam energia. Adunam recoltele muncii de peste an si facem curatenia sufletului,a spiritului.E nevoie sa stabilim un echilibru in propriile noastre vieti,cat si in relatiile cu cei din jur.
  Reamintesc faptul ca in astrologie,ca tehnica de lucru,momentul si harta lui pentru intrarea Soarelui intr-unul din semnele cardinale reprezinta graficul previziunilor mondiale,pentru urmatoarele 3 luni.
  La modul general,apropierea in prezent a Soarelui de Jupiter,aflat si el in Balanta inca din 9 septembrie,combinat cu tensiunea adusa de planeta Marte si cu opozitia inca valabila cu Chiron( ce reprezinta rani),probabil ca pana in decembrie se vor cauta solutii care sa rezolve probleme vechi,conflicte, solutii care sa aduca vindecare ,compromis si toleranta, in special pentru subiectele sensibile legate de credinta si moralitate.de legi si de aplicarea lor.
  Pentru Romania, Soarele intra intr-o casa a drumurilor,o casa a strainatatii,a jurisdictiei sau a stiintelor superioare,precum si a religiei sau filozofiilor de viata. Vom manifesta noi oare o atitudine demna fata de ce vine din exterior,fata de regulamentele din educatie si fata de legislatie in general? S-ar zice ca nu, daca nu stim sa gandim inainte de a actiona sau daca ne supraestimam fortele. Iar cu Marte aflat intr-un sector ce reprezinta Parlamentul,e clar ca in urmatoarea perioada continua risipa si compromisul ,dorinta de aliante ori de atacuri care sa rupa unele deja facute...astea toate inainte de alegeri. Vom asista la certuri,dispute ,despartiri de partid si chiar probleme referitoare la armata sau la membrii ei.
  Tensiunile nu sunt dintr-o singura directie caci pe harta cerului se formeaza o adevarata cruce mobila. Faptul ca Saturn formeaza aspecte grele cu Axa Destinului ma determina sa atrag atentia la hotararile celor implicati,caci ele sunt cu bataie lunga si orice alegere gresita vor face, ea va fi sanctionata aspru in timp.
  Problemele care vor fi puse in discutie vor fi si acelea legate de bani,caci axa financiara e prinsa in  schema astrala.
  Ascendentul  astrogramei este in Varsator si chiar se stie ca tara noastra e una uraniana.Urmeaza deci o perioada importanta in care alegerile pe care le vom face fiecare pot avea repercursiuni pe viitorul mai indepartat. Stapanul Ascendentului se afla in casa 3,asa incat pot spune ca vestile,informatiile,si cele primite,si cele transmise,inclusiv acelea din mass-media,vor deveni ocupatia de baza a locuitorilor acestei tari pentru urmatoarele luni. Opozitia Venus-Uranus inca mai actioneaza in prima luna caci va trebui sa gasim solutii ingenioase pentru a reface cat de cat buzunarele si portofelele golite de cheltuieli nesabuite.
 Neptun,planeta aflata in sector de bani, indica posibila frauda, dezorganizare,aiureala si atitudine necorespunzatoare,falsa si inselatoare in gestionarea visteriei .Se pare ca nu ne-am scuturat de practicile mizerabile de altadata.
  Pozitia Lunii ,cam instabila in semnul Gemeni, arata cu degetul spre tineretul nostru,spre tineri si spre parinti. Acolo vor fi probleme de relatie,comportament ,atitudini superficiale si duplicitare. Gandul numai la distractii,vicii si castiguri prin jocurile de noroc nu sunt de bun augur. De asemenea e posibil sa auzim mai des de cazuri de maltratare a femeilor si copiilor,dar si de dificultati pentru aceia care au legatura cu sportul,activitatile distractive si de divertisment,teatru si arta.
 Cu Mercur stationar in momentul revenirii la mers direct dupa 3 saptamani de retrogradare, contractele financiare si eventual discutiile despre altele noi,vor stationa pentru ca probabil sunt interese puternice la mijloc,jocuri si speculatii ascunse (cu Pluto in aspect cu Mercur). Dar tot acest unghi poate conduce la manipulari prin imprumuturi,banci sau chiar relatii cu alte tari.
  Desi Venus inca se mai afla pe teritoriul Balantei,acolo unde planeta e stapana, ea vine cu tendintele unui grad karmic,ale unui grad de finalitate. Ce fel de relatie se pregateste de finish acolo?Cat de benefic este ultimul impuls pe care-l primeste de la Marte?Reuseste planeta sa imbunatateasca relatiile comerciale externe sau aduce in prim plan cazuri si proceduri penale?  Raspunsul depinde mult de cat de departe s-a mers cu compromisurile .
 Semnul Sagetatorului inca este traversat de cei doi malefici ai zodiacului,Saturn si Marte, care continua sa faca legea acolo. De aceea nu ma va surprinde  nicio ruptura ori disensiune de partid, nicio altfel de schimbare in cercurile ministeriale sau oricare problema pe care Guvernul va trebui sa o lamureasca. Pot afirma in schimb ca tensiunile care vor duce la asta sunt mai vechi,unele au fost ascunse pana acum,iar Marele Profesor le va scoate la iveala si va cere solutionarea lor. Ce e de subliniat  aici face referire la tendintele astrale ...vor fi alegeri dificile,mi-e teama ca se va actiona contra normalitatii si corectitudinii, iar lectiile viitoare in acest caz vor veni cu plati si sanctiuni karmice grele pentru noi toti.
  Exista o sansa de a descoperi calea buna de a gestiona lucrurile...ea poate fi adusa de Pluto care mediaza opozitia Mercur-Neptun dar si Axa Destinului, putand aduce pacea intre trecut si viitor. Totul e ca persoanele importante de decizie,liderii mai ales, sa utilizeze aceasta energie colectiva intr-un mod constient si responsabil, cu gandul la regenerarea tarii prin transformare radicala a vechilor sisteme si prin eliminarea deseurilor , inclusiv a celor umane,care stau in calea progresului.
  Intelepciune tuturor !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu