sâmbătă, 23 iulie 2016

RECONFIGURAREA CENTRELOR DE PUTERE


  Despre efectele careului Pluto-Uranus am tot vorbit in ultimii ani. Suntem la arderea ultimelor etape ale acestui aspect astrologic. Eu nu-mi propun in acest articol sa ofer indicii asupra perioadei prezente...ci imi arunc privirea si intuitia dincolo de ea,peste cativa ani si nu peste prea multi . 
 Sa nu ne imaginam ca am atins, prin ce am traversat in ultimul timp sau ceea ce vine pe termen mediu, varful experientelor noastre ca oameni ai acestei planete. Ceea ce va urma poate ca nu-i comod pentru cei slabi de inima insa,chiar daca nu se intrevad situatii stabile,in orice modificare majora se va gasi o uriasa oportunitate .
  Am "maturat" deja ani de crize si confruntari,din care nu stiu daca a ramas un domeniu de viata pur. Poate ca multe din masurile solicitate de aspectele astrale din 2010,se vor cere a fi aplicate in anul ce urmeaza,iar asta include reforme si restructurare in 2017. Tranzitul lui Jupiter prin Balanta si continuarea traseului saturnian prin Sagetator ar putea insemna dreptate reala care sa vina doar pentru cei ce au negat-o in ultima vreme. Mie cel putin, mi-e foarte clar ca 2017 va sosi cu implinirea unora din propunerile constitutionale solicitate de multe tari  pana acum. Eclipsa de soare din august 2017 va aduce probabil cativa pasi de progres in relatiile dintre tari,putand construi un pod international comun,cel putin destinat calatoriilor,dar nimic din urmatorii cativa ani nu o sa poata stavili eruptiile periodice ,oricate masuri iluminate se incearca sa se ia pana in anul 2020. Tranzitele planetare indica acelasi tip de colaps sustinut inca o perioada de acum inainte.
 Vin faze noi,odata cu intrarea lui Uranus in Taur in 2018 .Pentru inca 7 ani,se promoveaza noi viziuni, se incurajeaza noi stiluri de viata ,se promoveaza noi idealuri de tipul "fraternitate-egalitate" ,pentru ca in 2019 sa ne confruntam cu rezultatele karmice ale alegerilor noastre.
  Bineinteles ca se vor escalada conflicte,unele etnice,altele religioase,altele pe resurse naturale ,iar totul va fi incert  si nimic nu se va clarifica ,cel putin pana in 2020. Este a doua oara cand fac referire la acest an...2020...Cu siguranta va intrebati, de ce? Tripla conjunctie si 3 cicluri planetare v-ar spune ceva? Voua nu,mie da, totul imi spune mult....Pluto-Saturn-Jupiter..3 planete puternice,lente,sociale in Capricorn + o eclipsa lunara acolo--mare aglomeratie si presiune pe un semn cardinal,de pamant, care solicita restructurare si reasezare de forte imense ,dar numai dupa ce se darama toata ordinea de pana atunci.... capitalism, democratie, socialism ?-ce-or mai fi si astea? Pfff.!!..is atat de multe de studiat si de zis,ca nici nu stiu cu ce sa incep si cum sa imi ordonez ideile...tot ceea ce vom traversa in urmatorii ani nu este altceva decat o pregatire pentru ceea ce va veni . Intrarea Marelui Malefic (Saturn) in domiciliu este oricum periculoasa,dar cand el se mai indreapta si spre Pluto,nu pot decat sa ma intreb ce rol va mai putea sa aiba Jupiter acolo? dar va avea ,cu siguranta. 
 Primele semnale sensibile ale acestor aspecte astrale vor veni probabil in vara lui 2019,cand Marte in Rac(istorie,trecut,identitate nationala) va fi in opozitie si cu Pluto,si cu Saturn din Capricorn. Iar daca atunci nu vom invata lectiile diplomatiei,ale negocierii si pacii in mod express, lectia dura va veni un pic mai tarziu.
 Jupiter va ajunge de asemenea in Capricorn in decembrie 2019,facand legatura cu reformele fiscale si cu ceea ce se va intampla pe bursa....dar nu numai. Marte ajunge tot acolo in februarie...deja presiunea de sub capac va fi mare in acea primavara....4 planete maestre declansatoare de energii extraordinare isi dau mana in Capricorn...toate sectoarele vietii vor mocni si va fi suficienta o scanteie  ca sa se produca marea explozie ce poate deveni mondiala si care va darama,prin forta probabil,toate vechile structuri. Iar cand ma refer la forta,variantele cu asemenea actori planetari la mansa sunt multe....
Pluto= subconstientul colectiv, forte oculte,lume secreta,conspirativa, interlopa, fixisme,crize, obsesii, descompunere si moarte urmate de recompunere cu regenerare, dictatura,fascism, comunism, terorism,energie nucleara , atomica,dezastre naturale;
Saturn= ambitie,blocaje,lentoare,roadele a ceea ce am semanat,stari de pesimism,cercetari stiintifice, religie,istorie,guvern,economie,infrastructura,piatra,meteorit;
Jupiter=politica,intelepciune, moralitate,doctrine,credinta,expansiune,sistem legislativ,sistem bancar, educatie,relatii cu strainatatea;
Marte= agresivitate,curaj,impulsivitate,forte armate ,ordine publica,separatism in stat, incendii, materiale combustibile,atacuri,razboaie.
 Un alt moment sensibil se va petrece cand Marte o sa ajunga acasa,in Berbec. Asta nu e tot...planeta isi va face intrarea in domiciliu pe un fond karmic,in careu cu Axa Destinului....si inca nu e tot...ea  va retrograda,asa cum a mai facut-o inainte de Pearl Harbor .....toate tendintele sunt agresive....or sa fie oare conducatorii tarilor mari precauti si cu capul pe umeri ,in asa fel incat sa nu repete erori istorice de altadata si sa se poata traversa fara incidente majore perioada?  Sa fie atunci omenirea toata la mana unor ambitii si orgolii personale? Speram ca nu...speram....
 Confruntarea intregului an 2020 poate ca va fi cea mai mare provocare in dorinta unora de a stapani pamantul si a domina omenirea. Din punctul meu de vedere, Marea Criza abia in acest moment va fi deschisa, iar ceea ce s-a intamplat si se va intampla in perioada 1990- 2020 ,nu-i altceva decat un stagiu de pregatire pentru cel mai mare punct de cotitura al secolului. In opinia mea.abia atunci vor aparea noi jucatori puternici, pe un alt gazon. Abia dupa animatia acestor ani va porni reasezarea puterilor, ordinea si marea globalizare, si se va scrie o noua fila in istoria umanitatii.
 Efectele energiilor astrale vor fi resimtite in mod direct si cu precadere de natiunile in care ultimul decan de semne cardinale este activat (Capricorn,Berbec,Rac,Balanta). Acestea vor actiona puternic, unele pozitiv ,altele negativ, unele cu dorinta de expansiune,altele cu necesitate  de aparare si fiecare va avea propriul rol si propriile etape de trecut...
 Indiferent de cumpenele si conflictele tuturor, pentru ca nu ne-am invatat lectiile, Pluto isi va face datoria ajutat fiind de celelalte astre,fara ca noi sa avem un control al situatiilor....  planeta va patrunde adanc pana in miezul lucrurilor, va curata prin distrugere si destabilizare,in asa fel incat,ceea ce ramane,sa renasca frumos,ordonat si cu alte sanse concrete de dezvoltare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu