duminică, 24 iulie 2016

Final de iulie in tendinte


 Ultima saptamana de iulie incepe sub influentele energetice ale trigonului dintre Mercur in Leu si Uranus in Berbec, aspect care aduce multa creativitate si o minte atat de sclipitoare pentru unii, incat  acestia parca ar dispune de adevarate antene care le regleaza fin simturile. Logica se combina cu intuitia si rezulta de aici o extraordinara capacitate psihica de a vedea in viitor. Totul e sa nu va complaceti intr-o stare de lancezeala si sa acceptati in aceste zile orice provocare mentala. Cei care au o cariera in activitati legate de noua tehnologie,cei care lucreaza mult cu internetul dar si cu astrologia ,de fapt cu orice domeniu ce tine de stiintele oculte,toti acestia vor beneficia de oportunitati.
 Ceilalti,au ocazia sa se distreze  si sa isi faca usor noi prieteni, unii originali,altii cunoscuti in imprejurari deosebite.
 Exista insa si o tendinta de a fi neatenti si imprastiati,ceea ce va duce la lipsa de profunzime si de stabilitate,inclusiv in relatii.
 La doua zile se implineste careul intre Mercur si Marte,care poate aduce nerabdare si impulsivitate in cuvinte.Provocarile vin probabil din faptul ca procesele de gandire sunt extrem de rapide,ca rationalizam exagerat,fara sa ne mai acordam timp ca sa ne convingem ca avem sau nu dreptate in ceea ce sustinem. Nu va grabiti asadar sa luati decizii pripite,nu fiti cinici cu cei din jurul vostru,nu dati drumul exagerat taisului limbii in discutii,pentru ca totul se poate transforma in cearta si frustrare,intr-un adevarat conflict cu urmari neplacute. Sa nu tragem imediat concluzii,sa nu ne transformam in persoane cicalitoare si nesuferite si sa nu lasam vorba sa zboare inaintea gandirii! Trebuie sa invatam sa utilizam aceasta energie puternica intr-un mod constructiv..  ea ar putea fi canalizata spre sport de exemplu ori spre invatare si educatie.
 Deoarece e vorba de Mercur ,stapan al drumurilor si de Marte,semnificator al accidentelor,buna ar fi ceva mai multa atentie la masini,caci ele devin periculoase .
 Sfarsitul lunii va aduce in prim plan aceeasi planeta Mercur,caci ea va ajunge acasa,puternica ,in deplinatatea fortelor ei in Fecioara. Aici va sta mai mult ca de obicei,adica pana in 7 octombrie,data fiind retrogradarea  .
 Cu Mercur in acest semn,putem indrepta modul de organizare si putem trece la lucruri practice,la chestiuni de detaliu,la lucrul in echipa si la planificari pe termen scurt si mediu. Chiar daca putem fi ezitanti inainte de a porni la treaba,asta se va intampla datorita dorintei noastre de a face lucrurile cat mai perfect,deoarece acum e foarte dezvoltat simtul critic si autocritic…vrem totul sa iasa ca la carte. Daca nu iese,devenim plangaciosi ,picand intr-o stare de pesimism.
 Un alt aspect astral important al acestei saptamani,care se va intinde pe parcursul multor luni,si mai precis,pana la sfarsitul acestui an,este retrogradarea lui Uranus care trece in marsarier din noaptea de vineri spre sambata. Perioada de stationare si pregatire de intoarcere a inceput insa din ziua de 23. 
Am avut ani la dispozitie sa simtim efectele surprinzatoare,ba chiar incendiare ale lui Uranus in Berbec,mai ales pe fondul careului cu Pluto,careu la ale carui reminescente asistam acum,in ultimele luni de 2016,pana in 2017. Careul ne-a adus haos din 2012 incoace,haos social si individual,caruia am fost nevoiti sa ne adaptam intr-un fel, pentru ca de stapanit oricum nu puteam stapani evenimentele  si nu puteam controla situatiile.
 De aceasta data ne putem confrunta iarasi cu natura rebela a planetei Uranus,cu stres si variante explozive ale existentei,multe din ele cauzate de actiuni radicale, razvratite ,ale noastre sau ale celor din preajma noastra. Uranus retrograd spune stop ! externalizarii de pana acum,indreptand spre  internalizare. Asta inseamna insa soc,nervozitate,agitatie interna,anxietate,comportament nevrotic si schimbator,bruschete si egocentrism.
 Daca dorim sa schimbam ceva in viata noastra,va trebui sa lucram cu noi insine,sa ne schimam intai pe noi si modul nostru de a actiona.Asta e lectia principala pe care Uranus retrograd ne-o cere sa o invatam. E perioada acelor transformari interioare pe care e necesar sa le facem ca urmare a modificarilor radicale ce ne-au venit din exterior. Deci nu lumea se va adapta dupa fiecare in parte ci fiecare ne adaptam conditiilor si vietii ce-o traim.
 De asemenea,cei care au fortat lucrurile prin actiuni radicale dar fara pregatire in prealabil,vor fi intorsi acum din drum ,vor fi obligati sa realizeze unde anume au gresit si sa faca acele corecturi necesare, acele ajustari pe baza schimbarii de comportament si atitudine. Mai curand asta cred ca se va intampla,deoarece pozitia planetei in momentul retrogradarii este intr-o casa ce solicita legaturile cu trecutul si activeaza preocuparile noastre pentru ceva ce inca n-am finalizat.
 Cu aspecte pozitive ce implica pe Mercur si Venus,avem sansa ca in urmatoarele luni sa aducem lucruri pozitive in calea noastra,sa aflam vesti ori sa intalnim oameni care sa ne stimuleze si sa ne ajute sa ne transformam ,iar prin asta sa avem alte viziuni asupra vietii ,sa privim lucrurile vechi altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu