miercuri, 28 octombrie 2015

INTRE ALB SI NEGRU


   Un careu Saturn-Neptun pe doua semne mutabile,Sagetator si Pesti,se joaca "de-a v-ati ascunselea" cu noi,inca de anul trecut din decembrie. Cand o planeta,cand cealalta din cele 2 protagoniste s-au tot plimbat din direct in retrograd si invers,aducandu-i pe unii de la agonie la extaz psihic si interior. Iar acest joc periculos continua sa ne-nvaluie pana in noiembrie anul viitor. Am mai adus in discutie aspectul in lunile trecute,iar acum revin asupra lui caci in noiembrie va intra in alta etapa,dupa care in alte doua de-a lungul anului 2016,mai precis in iunie si septembrie.Asadar, influenta acestui aspect o vom resimti un an de-acum incolo,cu cateva perioade de repaus.
 Saturn reprezinta rabdarea si esenta timpului sau vine cu lectii de invatat,testandu-ne si obstructionandu-ne, punandu-ne la incercare prin temeri ,dureri profunde interioare sau frustrari.Careul cu Neptun interiorizeaza, resimte emotiile din plin si,in niciun caz nu anunta perioade linistite pentru toti,nici in interiorul nostru nu aduce acea pace si echilibru,nici intentiile si demersurile de a ne implica in actiuni nu vor fi puse in aplicare cu rezultate suta la suta.Saturn stapaneste realitatea si guverneaza disciplina,responsabilitatea,limitarile si fricile noastre,dar se numeste si Lordul Karmei,ori asta spune multe.
  Neptun acopera cu val realitatea si dizolva granite.El accentueaza insa misticismul,spiritualitatea, inspiratia dar si amagirea,inselaciunea si negarea.
  Aceasta tensiune intre vis si realitate,intre formare si dizolvare,intre pesimism si idealism,toate acestea pot aduce confuzie,stari de letargie,ameteala,tulburari de somn,depresie sau frica. Spre exemplu,se vor dizolva poate structuri din viata noastra ,baze pe care le credeam solide,iar pentru unii poate fi devastatoare starea; pentru altii vine imbratisarea resemnarii si abandonului.
  Unii isi vor gandi neclar obiectivele sau vor deveni nesiguri pe ceea ce vor sa porneasca,altii vor traversa evenimente care sa le puna in pericol reputatia,altii vor fi santajati sau pot deveni tapi ispasitori sau unii vor profita de munca noastra.
  Tot pe acest tranzit, greseli ,ignorante ori neglijente trecute vor fi sanctionate.
  Din punct de vedere al sanatatii, va fi nevoie de atentie marita la tot ce poate deveni toxic, la bolile cronice si la scaderea imunitatii organismului.
  E cazul sa gasim o cale de mijloc pentru a stapani aceasta energie puternica si de durata.
Daca accentuam efectele inspre Saturn,riscam sa ne simtim deprimati si limitati in ce dorim sa facem; daca polarizam spre Neptun,riscam sa ne amagim in vicii ori sa devenim victime, sacrificati. Lectia aspectului este foarte clara pentru mine....aceea de a invata cum sa avem un picior ancorat in realitate si celalalt in spiritualitate,fara a ne deconecta o clipa de la una din ele, pe intreg parcursul aspectului...se pare ca vom fi obligati sa alegem intre alb si negru. Sa observam ca spiritualitatea e reprezentata din mai multe directii in acest caz: Neptun care traverseaza chiar Pestii,dar si semnul Sagetator in care este acum Saturn-credinta,religie....spiritualitate in interior,spiritualitate in exterior.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu