luni, 21 septembrie 2015

Un echinoctiu cu iz de eclipsa


   Pe 23 septembrie la ora 11,20 noi,cei din aceeasi emisfera, pasim in toamna astronomica,atunci cand longitudinea Soarelui are valoarea de 180 grd. Ziua este egala cu noaptea,indiferent de latitudine,exceptie facand zonele polare.
  Astrologic,aceasta zi reprezinta unul din cele 4 puncte cheie din an care marcheaza intrarea Soarelui intr-unul din semnele cardinale. Iar acum coincide cu pasirea astrului zilei in zodia Balantei,dar si debutul in anotimpul Toamna. E o perioada cu mare incarcatura energetica,cu un amestec de tendinte majore sub influenta a doua eclipse formate in septembrie,e o perioada a culesului recoltei,dar si a revenirii manifestarilor exuberante exterioare pe care omul le-a avut in vara,la atitudini indreptate spre propriul interior. Si cum Balanta reprezinta echilibrul,e clar ca-i necesar efort suplimentar pentru a atinge armonia intre ceea ce dorim sa facem si mediul inconjurator,nefiind permis niciun exces in relatii cel putin . Nu-i momentul confruntarilor ,nici al injustitiei,ci mai degraba al negocierii si tratativelor.
   Dar echinoctiul in general reprezinta baza studierii astrologice a natiunii,pentru urmatoarele 3 luni.
  Cu un Ascendent al momentului in Scorpion,cu stapan aflat  in sector de transmitere a informatiei ,se pare ca romanii vor fi nemultumiti si vor avea in fata pentru urmatoarea perioada de pana in iarna,situatii tensionate ce  necesita transformari .Nu-s excluse chiar miscari de strada daca va deveni greoaie comunicarea. Transporturile,posta,internetul,energia si altele legate de tipurile de comunicare, pot fi implicate direct sau indirect in manifestarea nemultumirilor. Cert este ca natiunea doreste schimbarea situatiei si starii in care traieste ,dar nu va avea o transparenta legatura cu puterea si ca multe vor mocni in adancuri. Se va resimti insa stresul iar emotivitatea va fi crescuta,asa incat in orice moment se poate ivi o picatura care sa umple paharul si nimeni nu va dori sa cedeze ori sa mai faca compromisuri. Picatura ar putea sa stea in mizerii si secrete aduse la suprafata,iar oamenii sunt suprasaturati de asta....atunci degeaba ar mai incerca cei de la putere sa promita marea cu sarea,caci nimeni nu-i  mai crede.
  Instabilitatea financiara,deprecierea monedei si a titlurilor de stat,situatia economica aproape dezastruoasa pentru oamenii de rand,dar si directiile si actiunile inconstiente ale conducerii,sunt clar aratate in astrograma de careul aplicant Saturn-Marte care se formeaza perfect doua zile mai tarziu. Tendintele inflationiste sunt accentuate insa de opozitia Jupiter-Neptun,caci,in loc sa gestionam corespunzator cheltuielile extravagante,ne vom adanci si mai mult in ele...si culmea este ca banii risipiti chiar sunt munciti de noi,asa cum indica Jupiter ca guvernator de casa a banilor.
   Nici In  educatie, sport si cultura sau in institutiile bursiere ori legate de jocuri de noroc, balanta nu va fi echilibrata pentru urmatoarea perioada, acolo petrecandu-se fapte imorale si ilegale,accentuarea viciilor,scandaluri ori o mai mare crestere in zona de pariuri,in unele din acestea putand fi implicati si tineri.
  Continua probabil  sirul accidentelor si exploziilor soldate cu pierderi de vieti omenesti,continua problemele din sistemul medical si impreuna cu ele, deteriorarea starii de sanatate a romanilor.Iar referitor la asta,nu-s excluse epidemiile.
 Oricate solutii si promisiuni ar face parlamentul,conducerea,consiliile sau oricare alte aliante, deocamdata ele nu au un suport real si vor fi subiecte interminabile de dezbatut in presa. Se vor cauta variante de rezolvare acolo unde de fapt ele nu exista,se vor starni conflicte sociale ori se vor oferi rezolvari unor probleme marunte care in niciun caz nu se axeaza pe acelea majore....un fel de praf in ochii altora.
  Ca o concluzie generala,se pare ca in urmatoarele 3 luni conducerea isi poate pierde in continuare credibilitatea si popularitatea pe fondul nemultumirii maselor populare din aproape toate domeniile de activitate si doar o extraordinara responsabilitate ,doar niste masuri legislative detaliate si pertinente ar mai putea ,cu pasi mici insa, ameliora situatia grea in care a ajuns poporul. Nu de alta,insa e momentul si  perioada chiar impune masuri majore bune si responsabile pentru toti, caci ceea ce se petrece in acest anotimp,intelegerile care se vor face intre oameni,intre institutii,fie ele interne ori externe, pot fi punct de plecare ale anilor viitori,dat fiind noul ciclu Soare –Capul Dragonului din Axa destinului in Balanta. E nevoie de conciliere si relationare in armonie caci  se pune macar una din bazele importante pentru urmatorii 18 ani.
Iar o parte din micile „invarteli” sa le numesc asa,vor iesi banuiesc la iveala prin martie anul viitor.
  Si daca jos, la noi, lucrurile sunt gri ,nici la ei,in cadrul partidelor, nu sunt colorate frumos.Multe sunt invaluite in tradare,confuzie,dezordine si neintelegere. Dar aici inca se mai spera la transparenta si  la vremuri mai bune,domnilor aflati acolo!
Individual,unghiul benefic dintre Soare si Saturn contribuie aproape intreaga saptamana la cooperarea dintre cele doua planete. Se stie ca Soarele reprezinta vitalitatea,caldura si lumina pe care le emanam,ego-ul pe care il exprimam,iar Saturn vine cu sfaturi,uneori dure,cu incapatanare de a ramane agatati de trecut si conservatorism sau cu relatii in care diferenta de varsta ori de statut social,sunt fundamentale.
Imaginati-va ca toate astea vor conlucra,vor actiona impreuna,vor aduce maturitate si responsabilitate in ceea ce dorim sa infaptuim si,foarte important,va face timpul sa lucreze in favoarea noastra ori va oferi identitate relatiilor pe care le vom lega. E perioada propice sa ne responsabilizam si chiar sa cerem ajutorul celor cu experienta daca noi nu putem sa ne descurcam singuri intr-o anumita situatie a vietii noastre. Asa cum spuneam si la analiza natiunii noastre,lucru valabil pentru fiecare in mod individual,ceea ce construim acum isi arata roadele mai tarziu,drept pentru care e nevoie de multa atentie cum asezam caramida cu caramida.
  Trebuie sa avem grija la ce exprimam,la ce semnam si cum ne comportam in relatii in special, pentru ca perioada e cu bataie lunga.
  Cu Soarele in semn de aer si Luna in Capricorn,un semn de pamant,urmatoarea perioada traversam un amestec de idealism si rationalitate,in care eforturile trebuie indreptate spre rezolvarea unor obstacole in relatii,caci propriul interes va intra in conflict cu sensibilitatea celor din jurul nostru.
  Spre sfarsitul saptamanii se Implineste careul intre  doi malefici ai zodiacului ,Marte si Saturn,in unghi perfect pe 25 septembrie,aspect la care participantii reprezinta,unul actiunea,graba,pripeala si precipitarea la nervi,iar altul lectia faptelor noastre. Aspectul ne indeamna ori chiar ne forteaza sa luam atitudine vis-a-vis de starile tensionate prelungit,nu-s excluse rupturi si despartiri definitive acolo unde nu se mai poate repara ceva. Desi sunt dureroase si frustrante astfel de intamplari,ele au totusi un scop....de a ne elibera de un trecut vicios si a elibera calea prin care ne vom descoperi noi pe noi insine cu adevarat.
 P.S. Iesirea lui Pluto dintr-o retrogradare de 5 luni o sa ne ajute in acest sens.

Un comentariu: