marți, 28 noiembrie 2017

Presiunea lui Jupiter pe Destin


   ...cum de multi ani cafeaua si harta de dimineata deja constituie un ritual bine inradacinat pentru mine, nu se putea sa nu constat importanta lunii decembrie in ceea ce priveste transformarile sociale. Am lasat asadar pentru o scurta perioada influentele individuale si m-am axat pe miscarile planetelor grele ale zodiacului....nu de alta dar se pare ca tonul urmatorilor 3-4 ani acum se da...iar el cu siguranta va accentua zona politica, economica, de educatie, sistemul legislativ ,sistemul bancar, justitia, ideologia si chiar credintele noastre religioase si spirituale.
   Vom traversa in decembrie zile sensibile in care evenimentele, atitudinile si alegerile ce se vor face conduc spre consecinte pe termen lung....si ma refer aici la puterea lui Jupiter , a lui Neptun si Saturn.
   La scara globala,Jupiter va reprezenta pana anul viitor ideologii cu linii directoare inferioare, adanci si bine determinate, care pot aduce repercursiuni grave asupra unor grupuri mari de oameni. Sa nu uitam ca  Pluto, guvernator si ghid pentru Jupiter, este in Capricorn,dar indiferent de unde este el distruge dedesubturi ascunse de multa vreme, care au mentinut din subteran societatea bolnava la toate nivelurile.
  Stim ca Jupiter este in Scorpion, controland si adunand acolo tot ceea ce se refera la justitie, anchete nationale de coruptie, valori pe bursa, reforme fiscale ori fanatism in  lumea religioasa, indiferent de religie, rata criminalitatii ,aspecte ale vietii subterane si interlope, relatii cu strainatatea sau chestiuni referitoare la siguranta publica, spionaj si organismele de securitate nationala, santaj, inclusiv sexual.
Dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum....ci despre cum ar putea-o lua razna lucrurile pe baza unor decizii proaste in perioada  decembrie- ianuarie 2018. Pentru ca da, in aceste zile Jupiter, alaturi de Marte, va aspecta cu Axa Destinului si va presa alegeri majore la nivel inalt, complicand situatiile ....inainte sau inapoi, grupul sau individul? 
  Pe parcursul traseului planetei Jupiter in Scorpion, pana in toamna lui 2018 nu se formeaza cu planete lente aspecte astrale tensionate majore, ba, din contra, accentul va sta pe trigonul cu Neptun din Pesti. Datorita retrogradarilor, un astfel de unghi se va forma de 3 ori, in decembrie 2017, in mai si august 2018.Cu toate astea, vor exista perioade in care Jupiter va exagera periculos si va extinde atat de mult incat " se va sari calul", iar consecintele vor fi nebanuite.
   Stim ca Axa Destinului se afla in zona Leu-Varsator, acum casele 1-7..." ce fac eu sa faca toti" ori " ce mi se intampla mie sa fie invatatura pentru toti", ori "sa-i sacrific pe toti pentru mine"?
   Marte aflat pe propriul teren si langa Jupiter in casa 4 intervine si provoaca actiuni care necesita curaj...uneori din disperare, alteori din imprudenta ori chiar inconstienta. Planeta va conferi energia si va muta reactiile pe un adevarat camp de lupta, cu scopul de a scapa de dependentele toxice ale trecutului. Va fi un razboinic dusman  sau protector? ...cert este ca la nivel mare o sa tulbure zona politica si sociala interna, o sa incalce sau protejeze drepturile omului, o sa aiba grija sau nu de bunurile imobiliare ,de terenuri, dar si de identitatea noastra si nu-i exclus ,o sa provoace natura si mediul....evenimentele colective merg de asta data mana in mana cu cele individuale, iar unii dintre noi o sa ne aflam in fata unor intrebari si raspunsuri complicate si complexe. 
   Opozitia cu casa 10 superioara aduce pasi importanti la nivel de presedentie sau guvern.Ce fel de pasi? Depinde cat de intelept sau ba se iau hotarari...un lucru e clar...se va merge pe sarma cu cat se va sapa mai adanc...
   Interesant este sextilul dintre Jupiter si stelliumul planetar din Capricorn casa 6. Casa 6 este una de subordonare, dar si una care solicita expres indeplinirea sarcinilor si responsabilitatilor asumate, care solicita disciplina si aplicabilitate de proiecte pas cu pas, fara a sari peste etape.
   Avem ocazia acum sa modificam expresia de sine pentru a ne incadra constient in normele de grup. Atata timp cat pastram forta necesara scufundarii in adancuri, vom avea sansa de a transforma credintele personale intr-o ordine la nivel colectiv. Daca nu, doctrine dominante or sa ne supuna mult timp de acum incolo, iar visele si idealurile se pot distruge.

PS-nu m-ar mira ca unul din efectele astrale sa se refere exact la situatia actuala interna vis-a-vis de cea externa...anchete publice, strainatate, justitie, sistem legislativ ( Jupiter)-contracte ale armatei (Marte).
Dar pot aparea si altele. Studiul imi ramane deschis, iar eu in expectativa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu