sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Marea inaugurare


   Data fiind importanta pentru intreg mapamondul a stilului de a gestiona presedentia SUA, dat fiind faptul ca Donald Trump este un pic iesit din tipare, mi se pare oportun sa imi arunc ochiul astrologic la harta inaugurarii de ieri, 20 ianuarie 2017.
   Soarele abia a intrat in Varsator,ocupand Casa 10, locul fruntas pentru o asemene functie si indicand un posibil succes. Spun posibil deoarece pentru Soare Varsatorul nu e tocmai o zodie perfecta. iar gradul pe care se pozitioneaza ii aduce slabiciune suplimentara sau metode nonconformiste de a accede la o astfel de pozitie. Singurul lucru cert este ca pozitia astrului zilei reprezinta atitudinea radicala si revolutionara, puterea de a rupe dogmele trecutului si conservatorismului. capacitatea de a fi altfel decat restul lumii, dar si spiritul umanist, sociabilitatea, nevoia de a lucra in grupuri cu acelasi scop, de a-si stabili teluri inalte, precum si aceea de expansiune cand cu gandul nu gandesti.
   Luna se afla in Scorpion, bine aspectata de planetele din Pesti ,Neptun,Venus si Marte. Desi Scorpionul e dur, trigoanele cu astrele din Pesti vor indulci aceste intentii ,patimi,obsesii ori dorinte de razbunare, marind sentimentul de compasiune si sensibilitatea la greutatile vietii. 
  Se stie ca Luna reprezinta masele populare,publicul, poate femeile in general,iar Casa 6 face referire la functionarii publici, la sanatatea publica, la tot ce inseamna statut de angajat, dar si de persoana care ofera ajutor apropiatilor sai. Nu-i exclus ca noul presedinte sa lase indatoririle de rutina in grija femeilor apropiate si alese, caci se pare ca il vor plictisi si va avea dese momente lipsite de chef sa  se conformeze evenimentelor la care va trebui sa participe de complezenta.
   Jupiter aflat in Casa 6 in Balanta va fi un indicator clar al sistemului  legislativ si bancar sau al elitei cu studii superioare ale societatii. Cu siguranta  evenimente externe neasteptate i-ar putea obliga pe acestia sau in domeniile respective sa se ajunga la  compromis,sa se negocieze, chiar sa se supuna si sa cedeze in anumite conjuncturi .
   Pozitia lui Jupiter ,mai ales opozitia lui Uranus dinspre Casa 12, va impinge probabil spre cheltuieli militare si navale ,unele neplanificate, altele venite chiar dinspre atitudinile unor asa-zisi prieteni de incredere.
   Uranus in Casa 12 va contribui la incercarea de a se reforma administrarea institutiilor publice ,de a schimba mentalitati si filozofii ,dar felul poate agresiv si radical in care o va face ,cu siguranta ii va deranja pe multi. Este motivul pentru care  sunt sceptica in privinta reusitei schimbarilor . Noua presedentie are toate sansele sa-si faca noi dusmani, din zone de unde  nu se asteapta si care ataca atunci cand e lumea mai draga. 
  Anii ce urmeaza nu vor fi calmi, ba chiar presarati cu actiuni care sa provoace haos, huliganisme si infractiuni.
  Cel putin un an de acum incolo reactiile personajului  in cauza nu pot fi bine determinate, data fiind chiar imprevizibilitatea  peisajului politic global...probabil ca va fi nevoit sa faca alte aliante fata de cele pe care le gandeste acum. In plus, multe din ideile si filozofiile, planurile pe care si le-a organizat si crede ca le-a fixat, deci multe se cer a fi schimbate, in functie de imprejurari.
  Saturn in Sagetator si in Casa 8, alta Casa de probe grele, probabil ca va aduce dificultati si chiar blocaje in relatiile cu alte tari. De asemenea vor presa problemele financiare ,cu rate la scadenta, taxe si impozite, iar sistemele bancare vor incerca sa pastreze o atitudine conservatoare. Cu Jupiter in relatie astrala cu Uranus, e greu de spus ca va fi continuitate pe burse ori ca nu vor fi banci care sa se prabuseasca peste noapte. Iar astea chiar vor fi probe de  foc si presante.
   Careul Saturn -Marte, in faza exacta la inaugurare,nu mi se pare de bun augur, caci el poate anunta probleme dificile pentru persoanele in varsta sau notabile ale societatii....si cum nici d-l Trump nu e asa tinerel, chiar il sfatuiesc sa se ingrijeasca! 
   Pozitiile lui Mercur si Pluto ar  putea anunta necesitatea de modificare si schimbare a discursului cu strainatatea, dar si in activitatile juridice,in legislatia comerciala , stiintifica sau industriala. E nevoie de o organizare extraordinar de riguroasa ,de asumare a responsabilitatilor, exact asa cum o cere Capricornul, semnul care gazduieste cele 2 planete.
  Casa 11 e si ea  aglomerata cu Neptun, Venus, Chiron si Marte in Pesti. Toate aceste planete , mai mult intuitive si senzitive, nu ar da mare dovada de punerea in practica a ideilor, viselor si sperantelor cu care partidul lui Trump a plecat la acest drum. Se pare ca va fi greu de stabilit cine pe cine sustine cu credinta si loialitate, si orice reactie impulsiva la varf acolo poate zdruncina aliantele, chiar si acelea externe.
  In concluzie, nu-i e facil deloc noii presedentii sa tina fraiele atator probleme, mai ales daca nu se aplica cumpatare, gandire, planificare a fiecarui pas si fiecarui raspuns in fata provocarilor ce vor veni. Cum stim ce fel de fire este d-l Trump, sper ca impreuna cu experienta varstei, sa se manifeste responsabil pentru binele natiunii de care depinde de fapt o lume intreaga.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu